Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O mama si-a lasat fetita nascuta prematur sa lupte singura pentru viata ei

Un bebelus nascut inainte de termen si cu greutatea cu mult sub cea normala, a fost abandonat de mama in Maternitate, imediat dupa nastere.
Mioara I. (28 ani) a fost internata de urgenta la Maternitate, cu sarcina in luna a VI-a, avort in curs. Eforturile depuse de medici au fost insa rasplatite: femeia a dat nastere unei fetite de 980 grame.
Deoarece avea actul de identitate expirat, Mioara a solicitat, la citeva zile dupa nastere, o invoire, pentru a-si preschimba cartea de identitate.
Cind s-a intors, la inceputul acestei saptamini, le-a spus cadrelor medicale ca nu isi doreste acest copil. "Si asa, cit a stat internata, a mintit pe toata lumea. A trebuit sa ducem o adevarata munca de detectivi, sa aflam unde locuieste de fapt si cite din declaratiile sale sint reale", ne-a spus Aura Rusu, asistenta sefa a sectiei Neonatologie.
De cind a parasit spitalul, femeia nu a mai trecut niciodata sa se intereseze de soarta fetitei, care intre timp a luat si in greutate, ajungind la 1.100 grame. Desi a avut o nastere cu foarte mari probleme, micuta demonstreaza ca lupta din toate puterile ca sa traiasca.
Cadrele medicale care au fetita in ingrijire sint mihnite ca mama, chiar daca nu o doreste, macar ar fi putut sa o ajute, alaptind-o, sa treaca cu bine peste acest inceput destul de dificil.
"Avem lapte praf special pentru bebelusi nascuti prematur, dar nici cel mai bun lapte din lume nu se compara cu laptele matern. Laptele mamei ii asigura copilului anticorpii necesari pentru intarirea imunitatii", a explicat Aura Rusu.
Am incercat, pe parcursul zilei de ieri, sa luam legatura cu mama fetitei, dar femeia nu a fost de gasit.
Cazul micutei a fost adus la cunostinta si Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila, unde a fost demarata deja o ancheta sociala. Culmea, mama le-a declarat celor de la Directie ca nu isi abandoneaza fetita si ca s-a invoit doar sa ii poata ingriji pe ceilalti doi copii pe care ii are acasa. "Oricum, daca mama il va abandona in spital, dupa ce va ajunge la greutatea normala, vom stabili o masura de protectie pentru bebelus", ne-a declarat directorul general adjunct al DGASPC, Simona Cimpoaie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii