Mergi la conţinutul principal

O mamă cu patru copii a ajuns într-un centru de protecţie, după ce a fost bătută de soţ

• femeia a fost agresată pentru că ar fi refuzat să mai întreţină relaxii sexuale cu partenerul de viaţă • familia locuia în condiţii mizere într-o casă din chirpici din comuna Scorţaru Nou • deşi a fost victima unei violenţe, femeia a declarat asistenţilor sociali şi Poliţiei că soţul ei nu este violent din fire şi că ar fi prima dată când se întâmplă un astfel de episod

 

O mamă cu patru copii din comuna Scorţaru Nou a ajuns într-un centru pentru protecţia victimelor violenţei în familie după ce soţul acesteia a agresat-o. Femeia a fost bătută pentru că ar fi refuzat să mai întreţină relaţii sexuale cu partenerul de viaţă. Un unchi a sunat la Poliţie ca să-l reclame pe soţul violent, iar angajaţii Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Brăila s-au deplasat la faţa locului. 

“Miercuri, la ora 13.00, am primit un apel din partea unei rude care reclama faptul că mama a fost agresată de către soţ în seara precedentă. Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, nu ne-am putut deplasa imediat acolo şi am stabilit ca o echipă să meargă a doua zi să îi aducă într-un centru. Am vorbit cu mama la telefon şi nu era în risc, deja era ora 17.00 şi riscul era mai mare să se schimbe vremea şi mă gândeam că îi pun în pericol pe drum. Ieri (n.r. - joi) am trimis un microbuz care să îi ia să îi aducă la centru. Iniţial, femeia a refuzat să mai meargă dar colegii mei au reuşit să o convingă. Femeia ne-a spus că e prima data când soţul o loveşte, că el nici nu bea, nici nu fumează. Familia era în atenţia noastră şi Primăria Scorţaru Nou monitoriza şi ea cazul”, ne-a declarat Simona Cimpoaie, directorul DGASPC Brăila.

Când au ajuns la locuinţa victimei, asistenţii sociali au descoperit că familia trăia în condiţii mizere. Casa din chirpici se deteriorase foarte tare şi toţi cei şase membri stăteau într-o singură cameră. Mama şi cei patru copii - o fetiţă de 9 ani şi trei băieţi, de 3 ani, 5 ani şi 1 an şi 7 luni - sunt acum cazaţi într-un centru din Brăila. Familia mai are patru copii, unul major, o fată de 14 ani care locuieşte la familia unei colege de clasă, un băiat de 17 ani care locuieşte la o altă familie din Scorţaru şi un băiat de 12 ani care este în grija unchiului care a depus sesizarea.

Poliţiştii de la postul de Poliţie Scorţaru Nou s-au deplasat şi ei la faţa locului să acorde sprijin pentru evitarea incidentelor neplăcute.

“Vom analiza cazul. Pe mamă o vom include într-un program de consiliere şi vom face o evaluare să vedem dacă poate să aibă grijă în continuare de copii, pentru că s-au deteriorat foarte tare condiţiile de la domiciliu. Ei au nevoie de o locuinţă nouă, casa aceea nu mai poate fi recondiţionată. Mama poate să stea la noi până la 6 luni fără niciun fel de problemă. Copiii nu erau subnutriţi, sunt clinic sănătoşi, dar nu mai pot fi crescuţi în acele condiţii. Vor rămâne în centru până la rezolvarea situaţiei. Revenirea mamei şi a copiilor în familie este condiţionată de schimbarea condiţiilor de la domiciliu. În cazul în care vom constata că mama nu se mai poate ocupa corespunzător de copii ne vom adresăm instanţei”, a adăugat sursa citată.

Cazul a intrat şi în atenţia Poliţiei.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro