Mergi la conţinutul principal

O lună cu Oprea în loc de Ponta

Premierul Victor Ponta a anunţat, ieri, pe Facebook că îi va solicita, astăzi, preşedintelui Klaus Iohannis să-l desemneze pe vicepremierul Gabriel Oprea să exercite toate atribuţiile funcţiei de prim ministru. „Voi trimite Preşedintelui României solicitarea ca, în baza art. 107 din Constituţie, să-l desemneze pe vicepremierul Gabriel Oprea să exercite toate atributele funcţiei de Prim Ministru (inclusiv conducerea şedinţelor de Guvern) în aceasta perioadă", scrie Ponta pe pagina de socializare.
Premierul confirmă informaţia că urma să fie externat duminică şi anunţă că în următoarele şapte zile trebuie să meargă la control şi să rămână sub supraveghere medicală. „Azi (duminică, n.r.) medicii au decis că pot fi externat. Urmează ca în următoarele 7 zile să parcurg zilnic procedurile pentru control, schimbare pansamente şi supraveghere. Ulterior acestor proceduri va trebui ca două săptămâni să fac fizioterapie şi tratamente de recuperare, înainte de a avea permisiunea medicilor de a merge fără sprijinul unor mijloace medicale permanente. În maxim 28 zile îmi pot relua activitatea normală urmând să continui recuperarea timp de 6 luni", precizează Ponta, citat de Agerpres.
Premierul mulţumeşte totodată atât medicilor turci cât şi doctorului Ionuţ Codorean „pentru atenţia şi profesionalismul lor".
Potrivit articolului 107 alin.3 din Constituţia României, „dacă primul-ministru se află în una dintre situaţiile prevăzute la articolul 106, cu excepţia revocării, sau este în imposibilitate de a-şi exercita atribuţiile, Preşedintele României va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile primului ministru, până la formarea noului Guvern. Interimatul, pe perioada imposibilităţii exercitării atribuţiilor, încetează dacă primul-ministru îşi reia activitatea în Guvern".
Alineatul 4 al art. 107 arată că „prevederile alineatului (3) se aplică în mod corespunzător şi celorlalţi membri ai Guvernului, la propunerea primului-ministru, pentru o perioadă de cel mult 45 de zile".

Gorghiu aşteaptă şi demisia lui Ponta pe fax

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a apreciat că alegerea premierului de a-şi prelungi mandatul, prin menţinerea interimatului asigurat de Gabriel Oprea, este o „variantă nedemnă". „Victor Ponta bate în retragere, într-o variantă nedemnă. În ciuda unei situaţii medicale, cred că prim-ministrul Victor Ponta doreşte să cumpere timp, negăsind o altă ieşire din situaţia gravă în care ne-a pus", a scris Gorghiu. Liderul liberal susţine că demersul premierului este „un fel de autosuspendare, după ce a încercat toate tertipurile posibile şi imposibile".
„Oricând s-ar întoarce, orice ar delega, Victor Ponta trebuie să-şi dea demisia. Acum nu este altceva decât un prim-ministru în exil, care încearcă o campanie de victimizare prin fax, nimic altceva. Ponta trebuie să-şi dea demisia azi! O acceptăm tot prin fax", a mai spus Alina Gorghiu.

Ponta propune alt Viorel la Transporturi în locul lui Rus

Senatorul PSD de Dolj Mihai-Viorel Fifor, 45 de ani, preşedintele Comisiei pentru transporturi şi energie din Camera superioară a Legislativului, a fost propus de premierul Victor Ponta să ocupe funcţia de ministru al Transporturilor, în locul demisionarului Ioan Rus, au declarat surse guvernamentale pentru Agerpres. Potrivit acestora, nominalizarea a fost transmisă încă de vineri preşedintelui Klaus Iohannis.
Premierul Victor Ponta i-a acceptat pe 11 iunie demisia ministrului Transporturilor, Ioan Rus, după ce acesta a făcut o serie de declaraţii, într-o emisiune televizată, despre românii din străinătate şi despre familiile lor. „România are 3 milioane de oameni să zicem, din forţa activă, în acest moment în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia, copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă. De 700 de euro, vin acasă jumătate", a declarat Ioan Rus.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro