Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O infirmiera s-a dat drept "prietena unei procuroare"

In virsta de 54 de ani, Steluta Balan, infirmiera de profesie, originara din comuna Gemenele, a fost pusa sub invinuire si trimisa in judecata, pentru doua fapte de inselaciune savirsite anul trecut. Inculpata a pacalit doi batrini, consateni de-ai sai, de 74 respectiv 79 de ani, carora le-a promis sprijinul in rezolvarea unor probleme. Potrivit procurorului Marinela Cosnita, de la Parchetul de pe linga Judecatoria Braila, infirmiera s-a dat drept "prietena unei procuroare", iar mai apoi angajata Casei de Pensii. Audiata imediat dupa declansarea anchetei penale, invinuita a declarat ca nu stie nimic in legatura cu acuzatiile care i se aduc, desi a recunoscut ca-i cunoaste pe cei doi batrini inselati.
Pe 18 martie 2005, Avram C., de 74 de ani, originar din Gemenele, a sesizat Politia, reclamind faptul ca a fost inselat cu suma de 9 milioane de lei. Potrivit procurorului anchetator, cu doua zile inainte, batrinul fusese acostat in fata sediului CEC, de "o femeie", care l-a intrebat daca o cunoaste. Raspunsul nefiind cel dorit, straina i-a spus septuagenarului ca este "nepoata preotului Marin Ciocarlan din Gemenele" si ruda de-a lui, prezentindu-se, totodata, sub numele de "Marioara". Aflind ca are probleme la CEC si ca nu poate recupera o suma de bani pe care o depusese la Banca Populara Dunarea, femeia s-a oferit sa-l ajute, intrucit "cunoaste o doamna procuror". Mai mult, ea chiar a efectuat o convorbire telefonica, de la un telefon public, anuntindu-l pe batrin ca a vorbit cu "procuroarea" si ca trebuie sa plateasca "un comision de 6,3 milioane de lei la Procuratura". In aceeasi zi, Avram C. a scos 9 milioane de lei de la CEC si i-a dat invinuitei. La ora 12.00, precizeaza acuzarea, Steluta Balan a intrat in cladirea Tribunalului, "ca sa-i rezolve problema" pensionarului. Bietul om a asteptat-o patru ore si jumatate, insa femeia parca intrase in pamint. Pe 5 iulie 2005, Avram C. a fost invitat la Politie, pentru a o recunoaste pe cea care l-a inselat, dintr-un grup de suspecti. El a indicat-o pe infirmiera ca fiind autoarea infractiunii.
Vlad M., de 79 de ani, a sesizat, de asemenea, Politia, in legatura cu o fapta asemanatoare, petrecuta in luna iunie. Potrivit procurorului Marinela Cosnita, in ziua de 20 iunie 2005, batrinul se afla impreuna cu o alta persoana in fata Casei de Pensii, cind a fost acostat de "o necunoscuta". Aceasta l-a intrebat daca este din Gemenele, afirmind ca-l poate ajuta in rezolvarea "problemei", pentru ca "lucreaza la Casa de Pensii". Vlad M. avea de perfectat niste acte in legatura cu pensia si s-a aratat incintat de ajutor. Dupa obicei, escroaca a luat actele partii vatamate si mai multe copii xerox si a intrat in institutie, ca sa se intereseze, chipurile, de "problema". Dupa citeva minute, ea a revenit, afirmind ca "trebuie sa mearga la notariat" si ca are nevoie, in acest sens, de 7 - 8 milioane de lei. Credul, batrinul a mers la banca si a scos 8 milioane de lei - exact cit avea in cont -, oferindu-i fara retinere "necunoscutei". In continuare, el a insotit-o pe aceasta la un notariat. Vlad M. a asteptat mai bine de o ora in fata notariatului, dupa care a intrat in institutie, ca sa o gaseasca pe "binevoitoare". Nimeni, insa, nu o vazuse si nici nu purtase vreo discutie cu persoana indicata de batrin. Citeva zile mai tirziu, pensionarul inselat a sesizat Politia. La recunoasterea din grup, el a indicat-o fara retinere pe Steluta Balan, ca fiind persoana care l-a pagubit.
Anchetatorii precizeaza ca, potrivit martorilor audiati, infirmiera "obisnuieste sa poarte peruca si sa insele persoane", in maniera expusa mai sus. Instanta urmeaza sa delibereze.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii