Mergi la conţinutul principal

O haldă de deşeuri încinge din nou spiritele între Brăila şi Galaţi

La marginea cartierul Dimitrie Cantemir, construit pe terenul luat de Galaţi din teritoriul judeţului Brăila, s-a format în ultimul timp o uriaşă haldă de deşeuri. În general, este vorba despre resturi provenite din demolări - moloz, faianţă spartă etc - dar pe lângă acestea apar şi deşeuri menajere, care intră în putrefacţie, spre disperarea locatarilor blocurilor din zonă. "Sunt tot felul de mizerii aduse aici de diverse persoane. Molozul e adus de camioane ale firmelor «Tancrad» sau «Vega», cu deşeuri menajere vin camionete sau căruţe. Arată foarte urât, dar nu doar aspectul ne deranjează, ci şi mirosurile răspândite de aceste deşeuri. Nu se mai poate aşa, avem copii mici, nu mai putem suporta aceste gunoaie", ne-a declarat Gheorghe P., unul dintre locatarii blocurilor ANL din cartierul Dimitrie Cantemir. Un alt locatar, Florin H., ne-a spus că s-au făcut sesizări de nenumărate ori către Primăria Galaţi, însă nu s-a luat nicio măsură. "Nu vin să ia gunoaiele şi nici nu se preocupă de cartierul nostru. Trotuarele sunt neterminate, iluminatul stradal nu funcţionează, câinii se înmulţesc şi nu-i adună nimeni. Primăria Galaţi nu ţine cont de noi, mai bine ne-ar lua Brăila în administrare", ne-a declarat Florin H. 

Presa gălăţeană a abordat subiectul deşeurilor de lângă cartierul Dimitrie Cantemir, însă autorităţile oraşului vecin au evitat să exprime un punct de vedere faţă de acest subiect. Nu la fel stau lucrurile cu autorităţile brăilene. Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, a declarat că ar fi o dovadă de tupeu din partea gălăţenilor dacă ar avea pretenţia ca brăilenii să strângă deşeurile din acea zonă. "Au tupeu! Eu vă reamintesc că proprietarul fiecărui teren este responsabil cu ceea ce se întâmplă pe zona respectivă. Când vorbim de zona care mă întrebaţi dumneavoastră este proprietatea Primăriei municipiului Galaţi", a spus Stancu. Acesta a ţinut să adauge că va sesiza organele abilitate ale statului faţă de situaţia de pe terenul în cauză. "Probabil că va trebui să facem plângere organelor abilitate ale statului, să ia măsuri împotriva celor vinovaţi şi să restabilim respectarea legalităţii în zona cartierului Dimitrie Cantemir", a mai spus preşedintele CJ Brăila.
Reamintim că o suprafaţă de 1.000 hectare din teritoriul judeţului Brăila a fost trecută în administrarea municipiului Galaţi printr-o hotărâre de guvern emisă la începutul anilor 2000, când prim-ministru era Adrian Năstase. Din acel moment, între autorităţile brăilene şi cele gălăţene a existat un adevărat război al declaraţiilor. Brăilenii n-au acceptat niciodată ideea înstrăinării celor 1.000 ha, însă gălăţenii i-au ignorat şi au construit în zonă un cartier de blocuri ANL.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro