Mergi la conţinutul principal

O groapă de pe Strada Griviței, subiect de dezbatere în CLM Brăila

* consilierul municipal PNL Brăila Petrică Popa a semnalat în plenul Consiliului Local Municipal o problemă legată de existența unei gropi periculoase pe Strada Griviței * acesta a solicitat repararea situației sau măcar semnalizarea acesteia, pentru a evita posibilitatea producerii de accidente * primarul Marian Dragomir a explicat că situația legată de strada Griviței este extrem de complicată, în condițiile în care municipalitatea se află în litigiu cu o bancă, pentru a obține garanția de bună execuție a constructorului care a efectuat lucrarea * edilul-șef a fost totuși de acord să discute despre posibilitatea semnalizării gropii respective

 

O groapă periculoasă de pe Strada Griviței le-a atras atenția consilierilor municipali. PNL-istul Petrică Popa a deschis subiectul în cadrul celei mai recente ședințe ordinare a Consiliului Local Municipal. Acesta l-a rugat pe primarul Marian Dragomir să ia măsuri într-un fel sau altul pentru a repara problema sau măcar pentru a o semnaliza corespunzător. Popa a afirmat că i se pare o groapă extrem de periculoasă, în special pentru cei care vin din afara Brăilei și nu au cum să cunoască problema pentru a o evita.

”Pe strada Grivița, aproape de firma «Caranda» există deja o groapă foarte foarte periculoasă. A mai fost reparată, s-a tasat, s-a lăsat din nou și acum chiar este o groapă. Acum, pentru noi brăilenii, care suntem cunoscători în ale gropilor, nu ar fi o problemă. Dar mai trec și alții, iar pe timp de noapte vă spun că este un pericol. Cred că ar fi bine să fie îngrădită acea zonă sau reparată cât se poate de repede”, a declarat Popa.

Primarul Marian Dragomir a afirmat că intervențiile pe Strada Griviței sunt extrem de complicate, în contextul în care municipalitatea se află într-un litigiu cu banca BRD, în încercarea de a recupera garanția de bună execuție a constructorului care a efectuat lucrările acolo. Potrivit edilului-șef orice modificare și intervenție ar putea contribui la micșorarea sumei pe care Primăria trebuie să o recupereze.

”Referitor la Grivița pot să vă spun doar atât: Primăria Municipiului Brăila este în litigiu cu banca, care refuză să plătească garanția de bună execuție, urmare a insolvenței sau falimentului - nu știu exact să vă spun acum -, a constructorului. Primăria va putea interveni abia după ce se face o expertiză în acest proces. Noi am solicitat acest lucru. Urmează ca instanța să ne comunice numele expertului și atunci, după expertiză se va putea interveni. Orice intervenție, din păcate, anterioară expertizei respective, va conduce la reducerea sumei pe care Primăria o poate reține de la constructorul care nu și-a executat lucrările conform specificațiilor tehnice. Din păcate, ulterior, a intrat în insolvență. După vreo aproximativ zece ani de la finalizarea acelei străzi”, a explicat Dragomir.

Popa a insistat să se ia măsuri măcar pentru ca respectiva groapă să fie semnalizată, dacă încă nu se poate interveni pentru reparația ei. În acest context, edilul-șef a precizat că va analiza situația și va deschide subiectul semnalizării în zona respectivă la nivelul Poliției.

Reamintim că în anul 2019, Primăria Brăila a trimis o solicitare către BRD să blocheze din contul firmei “Tehnologica Radion” București suma de 365.985,46 lei, cât reprezintă valoarea garanției de bună execuție pentru lucrarea efectuată pe Strada Griviței. Asta după ce, de la începutul anului 2019, Primăria a trimis mai multe notificări către firma bucureșteană, solicitându-i să intervină pentru eliminarea tasărilor apărute pe carosabilul străzii Griviței, însă fără a primi vreun răspuns. Lucrarea de pe Griviței a fost recepționată în octombrie 2011, perioada de garanție fiind de 10 ani. De atunci situația a trenat și chiar dacă firma respectivă nu mai este activă, municipalitatea încă se judecă la nivelul băncii pentru recuperarea acelei sume.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro