Mergi la conţinutul principal

O grădiniță neterminată, focar de infecție și pericol public, în Vidin

• clădirea construită până la stadiul structurii de rezistență zace abandonată de circa 13 ani • oamenii străzii și-au făcut culcuș la subsol, iar derbedeii care se adună noaptea printre zidurile neterminate joacă barbut și fac scandal, exasperându-i pe locatarii zonei • ruina se află chiar lângă Școala Gimnazială ”Sf. Andrei”, punându-i în pericol pe copii

 

 

 

 

Mai mulți locatari ai blocului 11 din Vidin, dar și câțiva locuitori ai străzii Dudului se plâng de focarul de infecție format într-o clădire neterminată, unde ar fi trebuit să fie o grădiniță. Construcția în cauză, situată chiar lângă Școala ”Sf. Andrei” are un regim de înălțime de P plus 1 și subsol, având doar structura de rezistență terminată. “Aici, în anul 2010 (!!) trebuia să fie gata o grădiniță, însă lucrările n-au fost finalizate nici până la ora actuală. Iar noi, cei de la bloc, avem parte de o serie de necazuri provocate de boschetarii și golanii care se adună aici. Oamenii străzii dorm într-o mizerie totală la subsol, unde mișună șobolanii. Au dat foc și la zdrențele sau gunoaiele unde își fac veacul, fiind necesar să întervină pompierii pentru a stinge focul. Iar pe derbedeii care vin aici să joace barbut, consumă băuturi alcoolice, fumează, înjură și fac gălăgie până după miezul nopții, nu îi deranjează nicio patrulă a Poliției sau Jandarmeriei... Te poți aștepta și la o crimă aici!”.

La rândul său, o locatară a unei case de pe strada Dudului, situată în apropierea construcției neterminate, ne-a declarat: “M-am bucurat când am aflat că aici vom avea o grădiniță, dar degeaba. Fetița noastră a ajuns la 14 ani, și am născut-o când grădinița trebuia să fie dată în funcțiune. S-au făcut tot felul de sesizări, dar degeaba!”

”De atâta amar de vreme, copacii sunt acum mai înalți decât clădirea năpădită de bălării. Iar cu anii, gardul din plasă a fost tăiat, prin el intrând în voie și nesimțiții care vin aici cu tot felul de mizerii, resturi menajere, vechituri etc, aduse din curți”, ne-a mai spus un riveran.

Din câte se pare, clădirea în cauză a fost construită cu bani de la bugetul național, în perioada 2008-2010. Acolo trebuia să fie o grădiniță, iar în 2009 șantierul, care deja avea întârzieri, a fost vizitat de Ministrul Învățământului din acea perioadă, Ecaterina Andronescu, însoțit de primarul Aurel Simionescu și președintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu. În urma acelei vizite, lucrările au fost reluate pentru o perioadă, însă s-au blocat din nou și au rămas în stadiul de la ora actuală. Din discuțiile cu vecinii clădirii am aflat că aceasta ar aparține acum unor persoane fizice. Cătălina Rotaru, administratorul Școlii  Gimnaziale “Sf. Andrei”, întărește nemulțumirile oamenilor din zonă: “Această construcție este aproape perete în perete cu școala noastră, și nu este deloc normal să avem în apropiere un adevărat focar de infecție și un loc pentru manifestările huliganice ale celor fără bun simț și civilizație”.

Să adăugăm la aceste aspecte și opinii faptul că, prin breșele făcute în gard, copiii vin și se joacă în spații aflate la înălțime și neprotejate, urcă pe scări improvizate și pot cădea inclusiv în gurile adânci de vizitare, rămase fără nici o împrejmuire. Vom reveni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro