Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O glorie a handbalului românesc, antrenor la HC Dunărea

* Ionel Radu va antrena la Centrul de copii și juniori * un handbalist cu 168 de selecții și cu 146 de goluri marcate pentru naționala României * “Sunt onorat să mă alătur proiectului clubului HC Dunărea și să contribui la dezvoltarea handbalului juvenil brăilean”, a declarat Ionel Radu

 

Din această vară, HC Dunărea și-a propus să dezvolte Centrul de copii și juniori, pentru că în orașul nostru sunt foarte mulți copii talentați, dornici să facă performanță în handbal. Clubul are 250 de jucătoare legitimate care fac parte din echipele de junioare II, junioare III, și junioare IV, precum și din formațiile de baby handbal și minihandbal. Și pentru a obține rezultate notabile în competițiile naționale, pentru a forma handbaliste care apoi să fie orientate către echipa din Liga Florilor, pe lângă Eugen Jelesneac și Irina Chiș, HC Dunărea l-a cooptat în staff-ul tehnic al centrului de copii și juniori, din 13 septembrie, pe profesorul Ionel Radu. Fosta glorie a handbalului românesc masculin, Ionel Radu a fost component al lotului național între anii 1990-2000, dar care, la începutul carierei de sportiv, a evoluat și la Brăila, pentru Celuloza. Acest lucru s-a petrecut între anii 1988-1990, în perioada satisfacerii stagiului militar. Acum Ionel Radu revine la Brăila în postura de șlefuitor al talentelor juvenile din orașul nostru. A fost pivot al echipei Dinamo București în două perioade, 1984-1987 și 1990-2000 și a devenit campion al României cu echipa “Câinilor roșii” în 1987 și în perioada 1995-1997. De asemenea a avut și multe titluri de vicecampion cu echipa bucureșteană.

În istoria handbalului românesc Ionel Radu ocupă locul 21 în clasamentul general al selecțiilor la lotul național, acesta având 168 de convocări, iar în top-ul golgeterilor din România, pivotul ocupă poziția a 31-a, cu 146 de goluri marcate pentru națională. A participat cu naționala României la Jocurile Olimpice de la Barcelona din 1992, la Campionatele Mondiale din Suedia din 1993, la Jocurile Francofone din Franța, din 1994 și la europenele din Spania doi ani mai târziu.

Ionel Radu este antrenor categoria seniori și, în paralel cu activitatea de tehnician al echipelor de handbal, în perioada 1990-2020 a lucrat în cadrul Ministerului de Interne și a fost trecut în rezervă cu gradul de colonel.

În plan sportiv a fost unul dintre întemeietorii clubului CSM Ploiești, grupare sportivă la care a activat la centrul de copii și juniori în perioada 2007-2013. Cu echipa de fete junioare I a clubului ploieștean a reușit să obținuă un titlu de vicecampion. După 2013 a activat în cadrul staff-ului de conducere al clubului din Ploiești.

“Sunt onorat să mă alătur proiectului clubului HC Dunărea și să contribui la dezvoltarea acestor copii minunați de la clubul brăilean pe care i-am cunoscut deja. Consider că a-ți pune amprenta asupra formării unui om reprezintă o adevărată provocare, ceea ce poate aduce satisfacție pe termen nelimitat. Îmi place să lucrez cu copii și pornesc pe acest drum cu convingerea că vom reuși ceea ce ne-am propus împreună. Vrem să creăm o atmosferă plăcută, bazată pe disciplină și respect. Plecând de la faptul că pentru mine handbalul a fost marea dragoste vreau ca și aceste fetițe de la HC Dunărea să aibă posibilitatea să se mândrească cu o carieră sportivă în handbal, ca a mea. Visele pot deveni realitate”, ne-a declarat profesorul Ionel Radu.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii