Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O fetita cu handicap grav se ofera sa il ajute pe Mos Craciun

Cristina are 9 ani, este cel mai mic dintre cei trei copii ai familiei Petre si este eleva in clasa a-II-a. Spre deosebire de colegii sai, care merg la scoala, fetita nu a avut sansa sa petreaca nici macar o zi in sala de clasa, alaturi de acestia. "As vrea sa fiu si eu in mijlocul celorlalti copii din clasa, sa invat si sa ma joc cu ei. Dar nu pot, pentru ca sint bolnava. Nu pot sa merg bine", i-a scris Cristina lui Mos Craciun, pe care il roaga sa nu uite de ea.
Impresionati de scrisoarea micutei, reporterii nostri au dorit sa o cunoasca. Cind au ajuns la Cristina, au gasit-o invatind. In ciuda faptului ca nu poate merge la scoala, fetitei ii place foarte mult cartea, asa ca invatatoarea vine sa-i predea lectiile acasa. "Din cauza faptului ca nu ia contact cu colectivitatea, Cristina are calificative de "bine", dar atinge obiectivele, conform unui Curriculum adoptat. Este o fetita foarte linistita, foarte constiincioasa, pregateste intotdeauna temele pe care i le dau. Observ la ea dorinta de a invata, de a cunoaste cit mai multe", a relatat Luminita Dan, invatatoarea Cristinei.
Micuta s-a nascut cu "parapareza spastica cu deficit motor sever, scolioza D-L sec." si, de curind, a mai fost diagnosticata cu "sechele rahitism". Cristina este incadrata in grad de handicap grav. Situatia financiara a familiei Petre este modesta. Tatal ei este pensionat pe caz de boala, raminind cu sechele psihice in urma unui accident rutier a carui victima a fost, in urma cu zece ani. Dat fiind faptul ca fetita are nevoie de insotitor permanent, mama sa a fost angajata pe acest post.
Cristina l-a rugat pe Mos sa-i aduca o pereche de manusi si citeva dulciuri. Iata citeva rinduri spicuite din scrisoarea ei : "Stiu ca esti batrin si te asteapta multi copii, dar mai pune in sacul tau multa sanatate pentru familia mea. Daca sacu-i greu si nu-l poti duce, eu, asa cum sint, vin sa te ajut, impreuna cu toti copiii din lume."
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii