Mergi la conţinutul principal

O femeie din Brăila, confirmată cu virus gripal AH1

• aceasta este în stare bună, fiind transferată din Terapie într-un salon al secţiei de Boli Infecţioase • faptul că femeia a fost vaccinată anti-gripal a contat foarte mult în evoluţia favorabilă a stării de sănătate, susţine directorul DSP Brăila

 

O altă persoană a fost confirmată cu virus gripal de tip AH1, la nivelul judeţului Brăila. Este vorba despre o femeie de 59 de ani, care are comorbidităţi asociate. Iniţial, brăileanca a fost internată în secţia Terapie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila, iar după ce starea de sănătate i s-a îmbunătăţit, aceasta a fost mutată la Boli Infecţioase. Ceea ce a contat şi a salvat-o pe femeie de la un sfârşit tragic, susţin specialiştii din Sănătate, a fost faptul că ea s-a vaccinat împotriva gripei, astfel că organismul său avea deja anticorpii formaţi pentru a lupta cu boala.

La Brăila, femeia este cea de-a doua persoană vaccinată şi, ulterior, confirmată cu virus gripal, care dă semne de însănătoşire. Primul a fost un bărbat de 49 de ani, ajuns în Terapie cu simptome de gripă, iar Institutul Cantacuzino a arătat că, de fapt, este vorba despre infectarea cu virusul gripal AH1. După câteva zile, bărbatul şi-a revenit şi a fost mutat în secţia Boli Infecţioase a SJU.

Din păcate, în acest sezon rece, patru brăileni confirmaţi cu acest tip de virus, nevaccinaţi şi cu alte afecţiuni medicale, au murit.

“Dacă ar fi să fac o analiză nu extrem de riguroasă, dar cel puţin la cazurile pe care le-am observat în acest sezon, două persoane cu comorbidităţi asociate acestei gripe, unde a fost confirmat virusul, dar şi vaccinate, au trecut din ATI în saloanele secţiei de Boli Infecţioase, chiar dacă au fost într-o stare critică. La celelalte persoane, care nu au fost vaccinate şi au avut comorbidităţile şi deterioarea accentuată a stării de sănătate, din păcate, s-au înregistrat decese. Cu privire la necesitatea vaccinării, cazurile pe care le-am întâlnit acum cred că reprezintă o oglindă, repet, luând în considerare doar o analiză minimă, nu aprofundată”, ne-a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, dr. Gabriel Ciochină.

În cursul zilei de miercuri, au apărut 3 cazuri de gripă clinică la nivelul judeţului Brăila. Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a raportat 33 de cazuri de infecţii respiratorii, Spitalul de Psihiatrie doar un caz, iar Spitalul de Pneumoftiziologie două cazuri. De la Inspectoratul Şcolar Judeţean au fost raportate 14 cazuri identificate cu infecţii respiratorii în 2 unităţi de învăţământ.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu