Artistul plastic Franz Ferdinand Nentwig din Germania propune publicului brăilean o expoziţie de artă abstractă, postmodernistă, o lume în care, dacă ai suficient de multă imaginaţie poţi recompune universuri noi la care, poate, nici artistul nu s-a gândit. Cele aproximativ 40 de lucrări au fost expuse în holul B al Teatrului "Maria Filotti".
Franz Ferdinand Nentwig a ajuns pe meleaguri dunărene datorită soţiei sale, Elena Dumitrescu Nentwig, care este brăileancă şi care a debutat ca actriţă, în urmă cu ceva timp, chiar pe scena Teatrului "Maria Filotti".
"Pentru cineva care a trăit toată viaţa pe scenă, a avea o expoziţie într-un teatru este un lucru extraordinar. Sunt mulţumit şi fericit de această ocazie", a spus artistul. Arhitectul Marian Pascu, cel care a sprijinit proiectul acestei expoziţii, a povestit că pictorul sărbătorit a fost artist liric toată viaţa sa, a cântat pe marile scene ale lumii, a colaborat cu mari regizori, cu mari scenografi, a fost un bariton extraordinar. Când a ieşit la pensie, pictura a înlocuit pasiunea sa pentru muzică, reuşind în scurt timp să se afirme şi în acest domeniu, a mai spus arhitectul Pascu. Artistul plastic Hugo Mărăcineanu i-a apreciat harul protagonistului, remarcând influenţele postmoderniste exprimate cu mijloacele unei sensibilităţi exacerbate. "Modernismul cere renunţare la naţional, iar acum descoperim că dacă omul are har reuşeşte să exprime aceste trăsături naţionale fundamentale cu ajutorul valorilor universale. Lucrările din această expoziţie nu trebuie explicate, aşteptate. Vii şi te aşezi în faţa unei lucrări şi simţi ce spune. Este o expoziţie de simţit în primul rând. De văzut, putem vedea abstracţii lirico-filosofice, traduceri muzicale, iar grafica parcă ar reprezenta partituri muzicale. Eu nu am încercat să înţeleg această expoziţie, am simţit", a spus artistul plastic Hugo Mărăcineanu. La eveniment au fost subprefectul Veronica Macri, viceprimarul Doiniţa Ciocan, secretarul Consiliului Judeţean, Nicu Filote, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici (UAP) - filiala Brăila, Gheorghe Mosorescu, mulţi artişti plastici şi prieteni ai pictorului Franz Ferdinand Nentwig. Evenimentul a fost organizat de Primăria Brăila, Teatrul "Maria Filotti", Consiliul Judeţean, UAP filiala Brăila şi Clubul Rotary.