Ea a făcut parte din lotul olimpic care a reprezentat România şi a reuşit să obţină anul acesta: 21 de premii şi un premiu de excelenţă pentru că au luat cele mai multe medalii dintre echipele naţionale din concurs.
Dintre cele şapte premii I obţinute de echipa României, unul aparţine brăilencei Anfisa Lazăr, eleva profesorului Mihail Chirsanov. Pentru Anfisa acest premiu înseamnă continuarea performanţei, întrucât ea câştigă premii la olimpiade în fiecare an. Tradiţia în performanţă vine din familie, pentru că sora ei mai mare, Raisa Lazăr, a fost şi ea olimpică în fiecare an, iar acest lucru a mobilizat-o pe Anfisa. Profesorul său, Mihai Chirsanov, recunoaşte faptul că pentru a lua premii este nevoie de talent, dar, fără foarte multă muncă, indiferent cât talent există, nu se ajunge la performanţă. Anfisa citeşte, învaţă foarte mult, dar arma ei secretă este creativitatea, consideră profesorul său.
Olimpiada Internaţională de Limba Rusă este o competiţie care se desfăşoară o dată la patru ani. La această ediţie au participat 216 elevi din 30 de ţări. Echipa României a fost reprezentată de 18 eleve (10 la limba rusă modernă şi 8 la limba rusă maternă), fiind condusă de conf. dr. Axinia Crasovschi, prodecan la Facultatea de Limbi Străine a Universităţii Bucureşti, preşedinte al Asociaţiei Profesorilor de Limba şi Literatura Rusă din România, şi prof. metodist Tamara Alistarh, de la Liceul Teoretic "Grigore Moisil", din Tulcea. Probele obligatorii ale olimpiadei au inclus un proiect pe o temă impusă, un examen de cultură şi civilizaţie rusă, un examen oral de înţelegere şi analiză a unui text, conform nivelurilor de limbă din grila europeană.