Mergi la conţinutul principal

O brăileancă- elevă la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa- a luat nota maximă la testul SAT de matematică

* tânăra Roxana Vătămanu, în clasa a XI-a, se situează în cei 1% elevi din lume care reuşesc să obţină 800 de puncte (maximum posibil) la o asemenea probă care este echivalentul Bacalaureatului din SUA


Elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Constanţa, unde s-a mutat special pentru urmarea profilului, după absolvirea gimnaziului în Brăila, la Şcoala "Mihai Eminescu" în 2013, Roxana Vătămanu a susţinut testele Scholastic Assessment Test (SAT), echivalentul american al Bacalaureatului românesc, şi a obţinut 800 de puncte. Rezultatul reprezintă maximum în domeniu, astfel Roxana situându-se în procentul de 1% al elevilor din lume care reuşesc o astfel de performanţă- informează MEDIAFAX. Roxana a susţinut examenul respectiv în luna ianuarie şi a obţinut la matematică, cea mai dificilă probă, maximum posibil. Pentru proba respectivă s-a pregătit timp de o lună şi jumătate. Potrivit Roxanei, subiectele de la SAT nu se aseamănă cu acelea din programa românească, motiv pentru care nici nu a putut face o comparaţie. "Timpul este scurt, de aproximativ un minut pentru un exerciţiu, şi astfel de foarte mare importanţă este ideea de rezolvare, mai mult decât abilităţile de calcul, pentru care se poate folosi un calculator", a declarat, pentru MEDIAFAX, Roxana Vătămanu.

De 10 şi în sistemul românesc de învăţământ

Ea a doreşte să se perfecţioneze în Inginerie Chimică şi a susţinut, pentru presa centrală, că alege mediul academic din Statele Unite ale Americii.
"Roxana, elevă de 10 şi în sistemul de învământ românesc, a venit special de la Bărila, unde a studiat primii opt ani de şcoală, pentru a-şi continua studiile la Liceul Internaţional de Informatică, unde are posibilitatea de a se pregăti şi de a-şi construi portofoliul ideal, pentru a putea fi admis la colegii şi universităţi din străinatate", a precizat, pentru MEDIAFAX, consilierul de imagine al unităţii de învăţământ, Ioana Stochiţă.
Tânăra a început să se pregătească pentru Olimpiada judeţeană de chimie, pentru proiectarea staţiei spaţiale pentru Concursul NASA, dar şi pentru Concursul Internaţional InfoMatrix.
Scholastic Assessment Test (SAT) este un examen standard american, care implică o pregătire complementară a programelor şcolare de liceu din România şi pe care trebuie să îl susţină oricine doreşte să studieze într-o facultate americană.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro