Mergi la conţinutul principal

O brăileancă și-a donat cărțile bibliotecii de la Bordei Verde

* Dorina Cioban a muncit 10 ani în Italia, la Bari, până anul trecut, când a revenit acasă * ajutată de un vecin, femeia a contactat autoritățile din comuna Bordei Verde, ca să-și doneze cărțile pe care le păstra de ani buni într-o anexă de la bloc

 

Întoarsă acasă după 10 ani petrecuți în străinătate, în apropiere de Bari, Italia, o brăileancă în vârstă de 63 de ani a contactat Primăria Comunei Bordei Verde ca să doneze cărțile pe care le păstra, de ani buni, într-o anexă de la bloc. Acum intenționează să mai facă o donație, de data aceasta bisericii la care merge să se roage Lui Dumnezeu. 

"Păstram cărțile pe care le cumpărasem, de-a lungul anilor, pentru fiul meu, și m-am hotărât să fac o faptă bună. Să le donez. Am vorbit cu vecinul meu, Nicu Bea, de 71 de ani, și dumnealui a contactat autoritățile din comuna Bordei Verde. A venit după aceea primarul de la Bordei Verde, în urmă cu o săptămână și a încărcat cărțile într-o mașină, pentru biblioteca de acolo. Erau cărți de literatură, cu autori clasici, erau și cărți scrise de autori străini - cărți pe care le păstrasem bine, ani la rând, într-o anexă de la bloc, cât timp am fost plecată în Italia", ne-a spus Dorina Cioban.

Brăileanca a revenit acasă anul trecut, mai precis în urmă cu circa 7 luni, în plină pandemie. Rămasă văduvă și cu un copil în grijă, a ales să plece în pribegie, la vârsta de 52 de ani, ca să câștige un ban, mai ales că terminase și șomajul. Spre deosebire de alți români întorși acasă din Italia, Dorina nu are ce să le reproșeze italienilor la care a muncit un deceniu întreg, ca să pună un ban deoparte. "M-am înțeles bine cu italienii; dacă ești om și îți vezi de muncă, ești respectat. Chiar ieri (duminică, 28 martie - n.r.), de Floriile catolic, am fost sunată de familia din Italia", a mai spus brăileanca, fericită că a reușit să facă o faptă bună în Postul Mare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro