Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O amenda din Rm.-Vilcea - alibiul lui Romica Bogateanu

"Sint arestat abuziv", asta le-a spus reporterilor nostri Radu Bogateanu, zis "Romica", liderul grupului "Catali", imediat dupa audierile de miercuri seara. El fusese prins cu doar citeva ore in urma, la Constanta, fiind urmarit general pentru ca se sustragea executarii celor 30 de zile de arest preventiv dispuse de judecatori in data de 9 octombrie, in cazul atacului asupra familiei Buricea.
"Romica" a fost depistat pe raza municipiului Constanta de o echipa formata din politisti din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane - Directia de Investigatii Criminale, Inspectoratului de Politie al Judetului Braila si Inspectoratul de Politie al Judetului Constanta - Serviciile de Investigatii Criminale. Suspectul a fost adus imediat la Braila si prezentat instantei de judecata. Inainte de a ajunge in fata judecatorilor, Bogateanu nu a vrut sa faca nici o declaratie, dar a revenit asupra deciziei imediat dupa audieri: "Sint arestat abuziv. Nu am fost in localitate, am adus acte doveditoare si tot a urmat mandatul in executare. Martorii acuzarii??? Sapte insi care sint in rivalitate cu mine de o viata, care mi-au omorit fratele (n.r. - Constantin Bogateanu, zis "Catali") si finul (n.r. - Marius Ilie, zis "Canaru")".
Dupa audieri, acesta a fost incarcerat in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Braila. In apararea sa, avocatul ne-a precizat ca pe numele lui Radu Bogateanu exista un proces-verbal intocmit de lucratori de Politie din Rimnicu-Vilcea, din care reiese ca la data si ora la care se presupune ca ar fi participat la atac, el era in alta localitate. "Apreciem ca este o dovada cit se poate de temeinica si care are o valoare probanta mult mai mare, pentru ca una este sa discuti de niste declaratii ale unor martori dintr-o grupare adversa, care automat se afla in relatii de dusmanie si sint susceptibile de a fi puse sub semnul intrebarii, pe cind aici avem de-a face cu un proces-verbal intocmit de un organ de Politie. Categoric, diferenta dintre politistul acesta si martorii de acolo este ca asta nu are nici un fel de cazier, or, martorii sint plini de puscarie. Deocamdata hotarirea nu este susceptibila a fi atacata cu recurs pentru ca mandatul de arestare s-a dat in lipsa si acum nu s-a procedat decit la audiere. Vom face o cerere de revocare de mandat sau eventual de inlocuire a masurii arestului cu obligativitatea de a nu parasi localitatea", ne-a precizat Daniel Prunau, avocatul lui Radu Bogateanu.

De doua ori urmarit general

Dupa ce a fost cautat tot week-end-ul dupa atac, "Romica" a fost arestat in lipsa, fiind acuzat de distrugere, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea grava a ordinii si linistii publice. Conform mandatului de arestare, inculpatul a fugit in scopul de a se sustrage de la urmarirea penala si a savirsit o infractiune pentru care legea prevede pedeapsa inchisorii mai mare de 4 ani, iar lasarea in libertate a sa prezinta un pericol concret pentru ordinea publica. In aceeasi zi, din ordinul Inspectoratului General al Politiei Romane, Bogateanu a fost dat si in urmarire generala.
"Urmaritul general Bogateanu Radu (35 de ani), din sat Varsatura, comuna Chiscani, se sustragea de la executarea unui mandat de arestare preventiva, pentru savirsirea infractiunilor de distrugere, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea grava a linistii publice, fapte comise in noaptea de 4 spre 5 octombrie 2006, asupra locuintei fratilor B. Ghita si Costica. Reamintim ca, in data de 21 februarie a.c., Judecatoria Braila a dispus arestarea preventiva a lui Bogateanu Radu, pentru savirsirea infractiunii de ultraj la politist, fapta comisa in seara zilei de 15 februarie 2006. Instanta de judecata a emis in lipsa mandat de arestare preventiva impotriva acestuia, pentru primele 29 de zile. In data de 22 februarie el a fost dat in urmarire generala. La data de 29 septembrie 2006, in urma recursului, Judecatoria Braila a dispus revocarea mandatului de arestare preventiva emis in data de 21 februarie a.c., ca urmare a modificarilor survenite in Codul Penal", se arata intr-un comunicat emis de Biroul de Presa al IPJ Braila.

Si ceilalti sapte arestati vor ramine dupa gratii

Ieri, Tribunalul Braila a respins recursurile formulate de cei sapte arestati in cazul atacului asupra familiei lui Buricea, impotriva deciziei Judecatoriei Braila de prelungire a mandatelor de arestare preventiva. Propunerea Parchetului de pe linga Judecatoria Braila a venit cu citeva zile inainte de expirarea acestora, motivata fiind de faptul ca cercetarile in cauza nu au fost finalizate, urmind a se efectua mai multe acte de urmarire penala. In consecinta, luni, instanta a admis propunerea acuzarii si a dictat inca 30 de zile in spatele gratiilor pentru Nicolae Patrascu, Costin Caluda, Valentin Prisaca, Eugen Grozea, Cristian Iulian Doda, Adrian Balan si Gigel Beschea.
Reamintim ca, in seara zilei de 4 octombrie, in jurul orei 22.00, mai multi indivizi au atacat cu pietre blocul T, de pe strada Sebesului, la parterul caruia locuieste familia fratilor Costica si Ghita Buricea. Ferestrele mai multor apartamente au fost sparte, iar doua masini parcate in fata blocului, apartinind unor prieteni ai fratilor Buricea, au fost distruse. Numarul mandatelor de arestare emise de instantele de judecata in acest caz a ajuns la 20.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii