„Am descoperit că pe această planetă ar putea exista mai multe variante de condiţii atmosferice care să permită să fie suficient de cald pentru a exista apă în stare lichidă la suprafaţă. Este vorba de o candidatură puternică la titlul de planetă locuibilă", a precizat coordonatorul acestui strudiu, Aomawa Shields, cercetător postdoctoral la Universitatea California din Los Angeles, potrivit Agerpres.
Dr. Shields, alături de colegi de la Universitatea din Washington, a ajuns la concluzia că planeta Kepler-62f, care este cu aproximativ 40% mai mare decât Pământul, face parte dintr-un grup de cinci exoplanete aflate pe orbita unei stele mai mici şi mai reci decât Soarele, fiind cea mai îndepărtată dintre planetele de pe orbita stelei sale. Dimensiunile acestei planete sugerează că ar putea fi telurică şi că ar putea dispune de mări şi oceane.
Perioada de revoluţie a acestei planete este de 267 de zile, distanţa faţă de steaua sa fiind similară celei la care se află planeta Venus faţă de Soare. Diferenţa este însă legată de faptul că steaua pe orbita căreia se află această planetă este mai mică şi mai rece decât Soarele şi astfel aşa-numita „zonă de aur", distanţa optimă la care apa poate exista în stare lichidă, este mai apropiată de stea decât în cazul sistemului nostru solar.