Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nuntă cu invitați din carantină

* în week-end-ul trecut, patru persoane din comuna Râmnicelu ar fi participat la o nuntă organizată pe raza municipiului, deşi pe numele acestora fusese dispusă anterior măsura carantinării la domiciliu, până la data de 12 septembrie * polițiștii s-au autosesizat și au dat startul cercetărilor, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, participanții fiind audiați * și de la Direcția de Sănătate Publică ni s-a comunicat faptul că este o anchetă în derulare

 

 

 

După nuntă, dosar penal! Participanții la o nuntă organizată în week-end-ul trecut au ieșit prea devreme din carantină, iar polițiștii i-au luat la întrebări. Se fac audieri în acest caz de către polițiști și lucrătorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brăila. Oricum, în cauză s-a întocmit dosar penal, însă ancheta este în derulare.

Potrivit informațiilor transmise de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brăila,

la data de 14 septembrie, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Brăila s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în data de 11 septembrie, patru persoane din comuna Râmnicelu ar fi participat la o nuntă organizată pe raza municipiului Brăila. Pe numele acestora fusese dispusă anterior măsura carantinării la domiciliu, până la data de 12 septembrie, după cum au stabilit anchetatorii. ”Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor”, au transmis lucrătorii din cadrul Biroului Relații Publice al IPJ Brăila.

 

Anchetă epidemiologică

 

Contactați și întrebați la rândul lor despre acest caz privind încălcarea măsurilor de izolare, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brăila, ne-au transmis că ancheta epidemiologică este în desfășurare, dar au dat de înțeles că lucrurile nu merg prea ușor, cel mai probabil, din cauza listei prea lungi de contacți direcți ai persoanelor care au fugit din izolare. ”În urma adresei primite de la Poliția Râmnicelu, prin care ei ne înștiințau cu privire la participarea la un eveniment familial a trei cazuri pozitive care trebuiau să se afle în izolare, DSP Brăila a dispus efectuarea unei anchete epidemiologice, în vederea stabilirii contacților și instituirea măsurii de carantină. Problema este că, în multe cazuri, contacții nu răspund la telefon. Deci ancheta este încă în desfășurare din cauza aceasta. Lista e făcută, dar nu pot fi contactate toate persoanele. Câți contacți sunt în listă, nu pot să vă spun, pentru că este o anchetă și la Poliție”, a declarat  reprezentantul de relații publice al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Nicușor Grosu.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii