Nume noi la parlamentare. Schimbare de generaţii la PNL | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Nume noi la parlamentare. Schimbare de generaţii la PNL

• este vorba despre Alexandru Popa pe poziţia 1 la Camera Deputaţilor, urmat de deputatul Vasile Varga pe 2 şi colega acestuia Antoneta Ioniţă pe 3, precum şi de Alexandru Bucălău pe locul 1 la Senat, urmat de Alexandru Başno pe poziţia a doua • liberalii au susţinut, ieri, o conferinţă de presă pentru a-şi prezenta candidaţii “vârf de lance”, dar şi pentru a răspunde unor acuzaţii legate de numele celor aflaţi pe prima poziţie a listelor, după o serie de atacuri apărute recent în spaţiul public •

 

Forfotă maximă în tabăra PNL Brăila ca urmare a stabilirii listelor de candidaţi la Senat şi Camera Deputaţilor. Subiect dezbătut, de altfel, şi ieri de către conducerea interimară a partidului, în cadrul unei conferinţe de presă. Pe scurt, liberalii au dorit să anunţe că pe 18 octombrie, Biroul Permanent Naţional al partidului a validat propunerile de candidaţi ai PNL Brăila pentru Alegerile Parlamentare. Candidaţii liberali pentru Camera Deputaţilor sunt: Alexandru Popa (1), în vârstă de 30 de ani, de profesie inginer agronom şi consilier judeţean ales, deputatul Vasile Varga (2), 65 de ani, jurist, colega acestuia din Camera Deputaţilor, Antoneta Ioniţă (3), 50 de ani, de profesie medic primar medicină generală, deputatul Marilena - Emilia Luntraru (fostă Meiroşu) (4), 55 de ani, profesor, Alexandru Drogeanu (5), 53 de ani, subofiţer de Poliţie, Ionel Alexandru (6), 48 de ani, inspector SSM şi Daniela Cadîr (7), 25 de ani, de profesie educator/învăţător şi manager de bancă. De asemenea, lista de candidaţi ai PNL Brăila pentru Senat este formată din: Alexandru Bucălău (1), în vârstă de 34 de ani, de profesie notar public, consilier judeţean şi preşedinte al Organizaţiei PNL Ianca şi Alexandru - Vlăduţ Başno (2), 33 de ani, medic stomatolog. Totodată, potrivit reprezentanţilor PNL Brăila, la Senat supleanţi mai sunt şi Radian Bracaciu (42 de ani, jurist), Raluca Bucur (46 de ani, consilier juridic).

Astfel în cadrul conferinţei de presă, preşedintele interimar al PNL Brăila, Cătălin Boboc, a venit însoţit de cel de pe prima poziţie de la Senat, Alexandru Bucălău şi de primii doi de pe lista pentru Camera Deputaţilor: Alexandru Popa şi Vasile Varga. Pe lângă prezentări, Bucălău şi Popa au profitat de moment pentru a dezminţi o serie de acuzaţii care le-au fost aduse în spaţiul public de la anunţul candidaturilor şi până în prezent, însă s-a vorbit şi despre valul de nemulţumiri din interiorul PNL Brăila în contextul desemnării candidaţilor la Alegerile Parlamentare.

 

Ce au avut de spus candidaţii «vârf de lance» ai PNL Brăila

Primul care a avut ocazia să se prezinte în cadrul conferinţei de presă de ieri a fost Alexandru Bucălău, cel care deschide lista partidului la Senat. Acesta a ţinut să dezmintă acuzaţiile legate de faptul că ar fi traseist politic, precizând că deşi a cochetat cu PRM în trecut, a făcut acest lucru nemulţumit de alianţa dintre PNL şi PSD pe vremea Uniunii Social Liberale (USL).

“Am 34 de ani, sunt de profesie jurist. Îmi desfăşor activitatea ca notar public în oraşul Ianca. Sunt preşedintele organizaţiei PNL Ianca şi secretarul general al organizaţiei judeţene interimare PNL Brăila. Sunt căsătorit, am doi copii. După cum ştiţi, în campania ce a trecut am avut ca proiect digitalizarea instituţiilor publice. Pentru asta am să militez. Unul dintre proiectele mele de parlamentar va fi conturat tot pe această temă. După cum ştiţi, au fost în ultima perioadă spuse multe lucruri pe Facebook. Nu sunt adevărate. Doresc să le dezmint încă o dată. S-a spus că am fost traseist. Într-adevăr, am fost plecat pentru o scurtă perioadă de timp atunci din cauza supărării vizavi de alianţa cu PSD-ul. Am plecat la un partid (n.r. PRM) care nu era la guvernare la momentul respectiv, după cum bine-ştiţi. Am încercat să construiesc o echipă atât timp cât a fost alianţa între PNL şi PSD, dar nu am reuşit. Dat fiind faptul că nu a fost un partid de viitor, să zic aşa. Ulterior, m-am întors, în momentul în care PNL-ul nu a mai fost aliatul PSD”, a declarat Bucălău.

La rândul său, Alexandru Popa, fiul primarului din Cireşu (liberalul Radu Popa) a dori să îşi facă o scurtă prezentare: “Sunt căsătorit, am doi copii. De profesie sunt inginer agronom. În primul rând, vreau să mulţumesc organizaţiei judeţene şi organizaţiei centrale pentru sprijinul acordat vizavi de candidatura mea. Sunt tânăr, provin din mediul privat. Nu am avut în întreaga mea activitate - chiar dacă este una scurtă -, nicio legătură cu statul. Am fost mânat să intru în această cursă electorală de piedicile pe care le-am întâlnit în activităţile curente pe care le-am desfăşurat în societăţile pe are le conduc, vizavi de fonduri europene, de procedura greoaie pe care am întâmpinat-o. Am crezut că prin experienţa pe care am acumulat-o într-un timp scurt, relativ - pentru că sunt tânăr, am 30 de ani -, pot aduce plusvaloare societăţii. Iar întreaga mea activitate a fost bazată pe fonduri europene din momentul în care am venit de la facultate şi am început munca, efectiv, în agricultură”.

Popa a precizat că a accesat 12 milioane euro fonduri europene prin grupul de firme pe care îl reprezintă. Totodată, a ţinut să răspundă criticilor care i-au fost aduse legate de faptul că a fost implicat în trecut în mai multe scandaluri, care au ajuns şi în presa locală. Acesta şi-a prezentat pe reţelele de socializare chiar şi cazierul pentru a dovedi că “este curat” şi a insistat că autorităţile i-au făcut dreptate în cele din urmă.

“Când am intrat în această cursă mi-am asumat. Ştiam că vor fi şi chestii de genul acesta. Dar faptele reale nu coincid cu ceea ce s-a prezentat în presă. Nu este nimic adevărat! Am fost acum cinci-şase ani implicat într-un conflict, dar care a fost relatat total greşit în momentul acela. În 2016 a existat o plângere că am fost eu agresat şi că aş fi agresat şi eu pe cineva. În urma cercetărilor de la Poliţie, eu nu am primit nici măcar o amendă, iar persoana care m-a reclamat pe mine a fost amendată. De aici eu cred că rezultă că eu am fost cel agresat. Dar nu vreau să pozez în victimă. Şi nici că sunt cel mai corect şi cel mai cinstit. Nu a fost nimic. A fost un conflict spontan. O discuţie mai aprinsă. Deci un singur astfel de conflict în care am fost eu implicat. De asemenea, a mai fost relatat un alt conflict în care eu nu am avut nicio implicare, doar că am fost la o discotecă, atât! în 2013 când aveam 22-23 de ani. Dar mă bucur că mi-aţi pus întrebarea pentru că mi-aţi dat ocazia să explic!”, a mai afirmat Popa, cu precizarea că nu a avut nicio amendă penală şi nici nu a fost trimis în judecată vreodată. Mai mult, acesta a apreciat că sesizările care l-au vizat în trecut ar fi fost, de fapt, atacuri la adresa tatălui său, primar şi la vremea respectivă.

 

Vasile Varga, alături de candidaţii mai tineri

Deputatul actual Vasile Varga a ţinut să vorbească despre revoltele din interiorul PNL legate de modul în care au fost selectaţi candidaţii pentru Alegerile Parlamentare, precizând că este nevoie ca partidul să funcţioneze ca o echipă unită. Atât Varga cât şi Boboc au vorbit despre necesitatea implicării totale în campanie, indiferent de poziţiile politice, făcând menţiunea că după încheierea alegerilor actuala conducere interimară se va dizolva şi se va oferi ocazia celor mai tineri, care au stat în spate până acum, să se afirme. Totodată, Varga a declarat că îi susţine în totalitate pe candidaţii mai tineri, aflaţi în fruntea listelor pentru Cameră şi Senat, dincolo de speculaţiile care s-au făcut la adresa acestora, precizând printre altele că rolul deputaţilor şi senatorilor nu este acela de a asfalta străzi, ci de a realiza şi corecta legi care, de multe ori nu mai sunt de actualitate, din păcate.

Cât despre revolta din interiorul PNL Brăila, Varga a punctat că este cazul să nu mai existe bisericuţe în rândul liberalilor, chiar dacă nu neagă că sunt foarte multe nemulţumiri. Acesta a ţinut totuşi să precizeze că nu doar în tabăra liberalilor există astfel de nemulţumiri.

“Războiul este mai mare. Porbabil cu siguranţă cineva dintre dumneavoastră ar fi vrut să pună şi o întrebare legată de ceea ce s-a întâmplat la partid în ultima perioadă. Nu s-a întâmplat numai la PNL. Dar unii liberali şi-au dat demisia. Unii sunt nemulţumiţi că rezultatul unor alegeri democratice a fost acela că nu au avut un anume scor ca să fie eligibili. Vă mai mărturisesc că sunt printre puţinii parlamentari pe care Biroul Politic Naţional i-a mai acceptat, care sunt apropiaţi sau mai mari decât vârsta mea. Şi atunci, utilul şi liantul dintre o generaţie şi cealaltă, cred că va fi ceva benefic pentru filiala PNL. Într-un anume timp, după ce se vor termina aceaste alegeri, va fi necesară o restructurare a filialei, cu membri noi, pe care dumneavoastră încă nu îi cunoaşteţi, deşi ei au o vechime în partid. Categoric, mă refer la conducere. Unii, poate chiar nemulţumiţi astăzi. Deşi au avut o activitate pe care eu o consider chiar prodigioasă în campaniile electorale. Nu este normal să explodăm şi discuţiile pe care le avem noi, pro sau contra, să ajungă în presă. Noi ar trebui să ne restructurăm frumos, cu oameni care vor veni din celălalt eşalon. Pentru ca la alegerile care vor urma după 2020 să avem un candidat adevărat pentru Primăria Municipiului Brăila. Oamenii trebuie să fie aici deja şi să facă unele lucruri în decurs de 3 ani de zile pentru ca populaţia Municipiului să îi cunoască şi abia apoi să se înscrie la o candidatură”, a afirmat deputatul.

Precizăm că urmare a desemnării candidaţilor la Alegerile Parlamentare în tabăra PNL Brăila doi primari, Petre Andrei de la Gradiştea şi Ionel Meiroşu de la Surdila Greci au renunţat la funcţiile politice pe care le aveau în partid, gest făcut şi de consilierul municipal Adrian Tabarac, fostul preşedinte al organizaţiei municipale a PNL Brăila. Întrebat dacă mai sunt şi alţi primari care au recurs la un astfel de gest, Cătălin Boboc a precizat că nu, dar a ţinut să sublinieze că indiferent dacă au funcţii politice sau nu, liberalii brăileni vor rămâne o singură echipă.

Cât despre anumite acuzaţii apărute în spaţiul public privind unele nereguli ale procesului de vot din cadrul Biroului Politic Judeţean al PNL Brăila, care ar fi inflamat revoltele interne, organizaţia a transmis un comunicat de presă în care a ţinut să puncteze că avem de-a face doar cu declaraţii politice şi dezinformări “pe fondul unei nemulţumiri personale legată de lista de candidaţi”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro