Mergi la conţinutul principal

Numarul omorurilor s-a dublat

In primul semestru al anului, politistii braileni au inregistrat o crestere semnificativa a omorurilor, cu peste 100% fata de 2006. Astfel, de la cele 7 cazuri solutionate anul trecut, politistii au anchetat in aceeasi perioada a lui 2007, 16 omoruri. In rest, bilantul arata ca celelalte infractiuni si-au pastrat cam aceleasi valori, cu mici diferente in plus sau in minus. In privinta infractiunilor solutionate, cele mai multe au fost comise in municipiu, de la inceputul anului oamenii legii rezolvind 1.780 de dosare. In acestea au fost invinuite 1.580 de persoane, cu aproape o suta mai multe fata de anul trecut, dintre care 116 sint minori, iar 261 sint cunoscuti cu antecedente penale. Peste 200 de infractori au fost prinsi in flagrant, iar 56 au fost retinuti sau arestati.
Ponderea cea mai mare a faptelor penale o reprezinta cele juridice, 900 de cauze si apoi cele economico-financiare, 207. La capitolul infractiuni savirsite cu violenta conduc lovirile sau vatamarile usoare, in numar de 278, urmate de tilharii - 23, varamari corporale grave - 10 si tentative de omor - 7. De asemenea, s-au inregistrat 16 violuri, numarul fiind in scadere comparativ cu anul trecut, 4 dintre victime fiind minori. Insa, in crestere au fost furturile, 353 anul acesta, fata de 335 in 2006, dintre care 80 au fost din locuinte si 13 din autoturisme.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu