Mergi la conţinutul principal

Numarul accidentelor de munca, in crestere

Potrivit raportului de activitate al Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Braila, in cursul lunii septembrie, au fost inregistrate 9 accidente de munca, in crestere fata de luna august cind au fost raportate 7 astfel de evenimente. Concret in cursul lunii trecute au raportat accidentari ale angajatilor 7 firme locale si 2 din alte judete dar care derulau activitati pe teritoriul judetului. Concret este vorba despre SC "Sanco", "Remat", "Aker Braila, "TMUCB", "Paza si Constructii" si "Arteferro", la care se adauga accidentele in care au fost implicati salariati ai "CPA International" Rimnicu Sarat si "Foserco" Tirgu Ocna. De mentionat este ca toate aceste incidente nu s-au soldat cu vatamarea grava a victimelor fiind vorba despre accidente cu incapacitate temporara de munca.
Din pacate luna aceasta a demarat cu un accident de munca mortal in care a fost implicat un salariat al unei firme din Galati. Victima, Gheroghe Bursucanu, de 47 de ani din Galati, salariat al SC "Citadina 98" SA, a murit strivit sub rotile unui utilaj de tonaj mare.
Din punct de vedere statistic, acesta este cel de-al treilea accident de munca mortal din acest an, primele doua incidente tragice fiind inregistrate in primul semestru cind au fost inregistrate 40 de incidente, dintre care 38 soldate cu incapacitarea temporara in munca a victimelor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu