Aproape 600 de candidaţi s-au înscris anul acesta la examenul de titularizare în cele şase centre de examen organizate de Inspectoratul Şcolar pentru ocuparea a 123 de catedre vacante pe o perioadă nedeterminată, 163 de posturi vacante pe o perioadă determinată şi alte 251 de posturi incomplete. Dintre şcolile brăilene, numai patru au ales să dea examen de titularizare individual, în unitate: Liceul de Artă şi şcolile "F. Neagu", "C. S. Aldea", şi "Caragiale". Celelalte s-au asociat temporar pentru organizarea examenului de titularizare în două centre care cumulează posturile din majoritatea unităţilor de învăţământ. Unul este organizat la "Perpessicius", unde s-au înscris 354 de candidaţi, iar al doilea la Şcoala "Ion Băncilă", unde s-au înscris 211.
Pentru cele 36 de posturi scoase la concurs la Liceul de Artă s-au înscris 18 candidaţi, ceva concurenţă fiind la disciplinele de cultură generală: învăţători - doi pentru un loc, matematică - 3 pentru un loc şi limba română, doi pentru un loc. La disciplinele vocaţionale, însă, sunt cel mult omul şi locul. "Oricum, de la anul, fiecare şcoală va fi obligată să-şi organizeze individual concursul, noi aveam tot ce ne trebuia pentru a organiza şi avem şi multe locuri disponibile, 22, aşa că am organizat noi concursul. În plus, avem cadre didactice cu experienţa organizării concursurilor de titularizare din anii trecuţi şi am ştiut cum să ne organizăm. Cred că va fi bine aşa, pentru că este important să ştii pe cine aduci în şcoală. Noi avem nevoie să ne consolidăm numărul de titulari pentru că este un criteriu pentru asigurarea calităţii. După acest examen, responsabilitatea va fi a noastră dacă vom fi dezamăgiţi de profesorii primiţi în şcoală, nu vom mai putea da vina pe nimeni. Nu cred că va merge vreo şcoală pe nepotisme", a spus preşedintele comisiei de titularizare de la Liceul de Artă, prof. Cornelia Conon.
La Şcoala "F. Neagu" sunt cinci posturi de învăţători scoase la concurs, pe care s-au înscris doar doi candidaţi. "Eu am avertizat în Consiliul de Administraţie că oamenii s-ar putea să nu vină pentru că sunt puţine posturi faţă de celelalte centre şi s-ar putea să le fie teamă de concurenţă", a spus directorul adjunct al şcolii, prof. Emilia Meiroşu. Posturile care nu se vor ocupa vor intra la repartizare în luna august, la Inspectoratul Şcolar. La Şcoala "C. S. Aldea" sunt trei posturi de învăţători, pentru care s-au înscris trei candidaţi, iar la "Caragiale" pentru cele patru posturi pe perioadă nedeterminată s-au înscris patru candidaţi. "Am organizat concursul în şcoală pentru că ne permite legea şi vrem să controlăm calitatea profesorilor pe care-i angajăm", a spus şi directorul adjunct Aurora Valea.
La finalul acestei săptămâni se vor termina de validat dosarele candidaţilor înscrişi, după care, în perioada 8 mai - 8 iunie, urmează să se facă inspecţiile la clasă. Nota pe care candidaţii o vor primi în urma inspecţiei va reprezenta 25% din media finală. Examenul teoretic se va susţine pe 2 august. Cei care vor obţine minim nota 7.00 se vor putea titulariza. Cei care vor lua între 5.00 şi 7.00 vor putea ocupa un post doar pe o perioadă determinată. Cei care nu iau notă de trecere pleacă din sistem.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.