Mergi la conţinutul principal

Numărul cazurilor de gripă și viroză, în scădere

în ultima săptămână din ianuarie, la Brăila au fost raportate mai puține îmbolnăviri cu gripă și infecții acute ale căilor respiratorii față de începutul acestui an • și numărul internărilor a scăzut semnificativ, iar situația s-a putut observa și la nivel național unde, de asemenea, s-a înregistrat un trend descrescător • în acest sens, ministrul Sănătății a apreciat recent că România ar putea scăpa de starea de alertă epidemiologică în aproximativ două săptămâni, desigur, dacă lucrurile vor evolua în același ritm

 

Mai puțini pacienți în spitale din cauza gripei și virozei, în ultima săptămână de ianuarie.  De altfel și numărul îmbolnăvirilor a înregistrat o ușoară scădere față de începutul acestui an, în intervalul 23.01 - 30.01.2023 fiind raportate, la Brăila, 13 cazuri de gripă, 337 de infecții acute ale căilor respiratorii (IACRS) și 88 de pneumonii, conform centralizărilor puse la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brăila. Astfel, dacă în cazul gripei, cele mai afectate grupe de vârstă au fost cele de peste 15 ani, în ceea ce privește IACRS, situația a fost fix invers, cele mai multe îmbolnăviri fiind în rândul copiilor de până în 14 ani. Vorbim, mai exact, de 337 de IACRS, din care 216 cazuri diagnosticate la copii între 0 și 15 ani și alte 121 de cazuri la persoane de peste 15 ani. În ceea ce privește spitalizarea, doar 9 pacienți din cei 337 au necesitat internare, iar în cazul gripei 8 din 13 pacienți au fost internați, potrivit DSP Brăila.

Tot săptămâna trecută, medicii brăileni au consultat și 88 de pacienți cu pneumonie, cei mai mulți fiind din categoria de vârstă 0-1 ani, unde au fost înregistrate 26 de cazuri, 2-4 ani (19 cazuri) și 5-14 ani (16 cazuri). Au fost însă și cazuri mai deosebite care au impus spitalizarea. Astfel, potrivit DSP Brăila, au fost internate 32 de persoane cu pneumonie, majoritatea în rândul sugarilor, dar și persoanelor trecute de 65 de ani.

Și la nivel național, situația începe să revină ușor la normal, lucru confirmat chiar de Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Recent, acesta a precizat la un post național de televiziune că numărul cazurilor de gripă și viroză este în scădere și a apreciat că starea de alertă se va sfârși în două săptămâni. Potrivit ministrului, numărul îmbolnăvirilor a scăzut cu 25% în ultima săptămână. Concret, spunea Rafila, au fost diagnosticate 100.000 de cazuri noi de viroze și gripă, față de 140.000, câte au fost raportate cu o săptămână în urmă.

Menționăm că în perioada 09-16 ianuarie a.c., județul Brăila a raportat cel mai mare număr de îmbolnăviri cu gripă din acest an, fiind înregistrate 18 cazuri, dintre care 9 spitalizate. A fost vorba despre pacienți din mai toate grupele de vârstă, cu precădere peste 15 ani. Nici în ceea ce privește virozele și pneumonii, lucrurile nu au stat mai bine. În același interval, incidența a fost una ridicată la Brăila, fiind înregistrate, într-o singură săptămână 559 de cazuri, respectiv 416 de IARCS și 143 de pneumonii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro