Număr record de şomeri: 765.285 | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Număr record de şomeri: 765.285


Numărul de şomeri a crescut uşor în martie, cu 2.910 faţă de luna anterioară, atingând un nou nivel maxim din martie 2003, de 765.285, ce corespunde unei rate a şomajului de 8,36%, a anunţat ieri Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).
La sfârşitul lui februarie erau înregistraţi 762.375 şomeri, iar rata şomajului era de 8,3%, potrivit datelor făcute publice de ANOFM. Numărul de şomeri a crescut în martie pentru a 21-a lună la rând. Un număr atât de mare de şomeri nu a mai fost atins din martie 2003, când erau înregistrate 779.154 persoane fără loc de muncă. Din totalul şomerilor înregistraţi la nivel national, 462.289 sunt şomeri indemnizaţi, iar rata şomajului în rândul femeilor a fost de 7,43% .
Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, declara la sfârşitul lunii decembrie că rata şomajului va urca la 8-8,5% în primul trimestru din 2010, urmând să scadă apoi până la 7,3% la finalul acestui an, de la 7,8% la sfârşitul lui 2009. Şeitan susţinea, de asemenea, că 70-80 de mii de posturi din sistemul bugetar ar putea fi restructurate în acest an.
La finalul lunii ianuarie, şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a declarat că şomajul va continua să crească în România până la jumătatea anului 2010, iar numărul şomerilor ar putea ajunge la un milion. "Personal, cred că şomajul va continua să crească probabil până la mijlocul anului. (...) Per total, un milion de şomeri este cu siguranţă posibil", a spus Franks.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro