Mergi la conţinutul principal

Nu sunt bani de cheltuit pe înarmare

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a făcut din nou apel către aliaţi pentru a respecta promisiunile făcute în urmă cu mai bine de doi ani, legate de majorarea cheltuielilor bugetare pentru domeniul militar, în contextul în care blocul militar occidental se confruntă cu noi provocări de securitate. În septembrie 2014, țările NATO s-au angajat să-și sporească bugetele militare până la un nivel de cel puțin 2% din PIB.
Puține țări au dat curs până acum cererii liderilor NATO. Ultima dintre ele - Danemarca. Parlamentul danez a aprobat joi cu majoritate de voturi planul guvernului de a achiziționa 27 de avioane F-35 pentru a înlocui flota de avioane mai vechi F-16. Ministrul danez al Apărării, Peter Christensen, a spus că numărul de 27 de avioane F-35 este adecvat pentru a efectua aceleași misiuni ca avioanele F-16 în prezent. Danemarca are în prezent o flotă de 30 de avioane F-16 care sunt în folosință din 1980, dar toate trebuie înlocuite până în 2024. Avioanele F-35 produse de Lockheed Martin, care sunt încă în faza de dezvoltare, ar urma să fie gata până în 2027. Efortul financiar va costa Danemarca aproximativ 9 miliarde de dolari.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro