Mergi la conţinutul principal

Nu sunaţi la 112 în mod nejustificat! Riscaţi amenzi

poliţiştii revin cu recomandări pentru brăileni şi îi sfătuiesc să sesizeze serviciul de urgenţă numai dacă există cu adevărat o urgenţă • apelarea abuzivă a numărului 112 sau alertarea falsă a forţelor de intervenţie se sancţionează cu amendă între 500 şi 1.000 lei, avertizează aceştia

 

Numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 trebuie folosit în situaţii în care este periclitată viaţa, integritatea ori sănătatea cetăţeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată. Poliţiştii îi atenţioneză pe brăileni că, în caz contrar, riscă amenzi. “Nu abuzaţi de acest număr de telefon fără a avea într-adevăr un motiv real sau o urgenţă! Dacă sunaţi la 112 trebuie să anunţaţi: ce urgenţă aveţi, locul evenimentului, unde vă aflaţi, de la ce număr de telefon sunaţi, cum vă numiţi. După furnizarea acestor date, trebuie să rămâneţi la telefon pentru a fi puşi în legătură cu agenţia de urgenţă de care aveţi nevoie şi pentru a primi eventuale recomandări. Convorbirile din sistemul 112 sunt înregistrate şi se păstrează 10 ani. Aflarea automată a numărului şi locaţiei urgenţelor permite identificarea apelurilor false şi/sau injurioase”, transmit reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Apelarea abuzivă a numărului 112 sau alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei.    

Intervenţia la evenimentele semnalate prin SNUAU 112 constituie o prioritate a poliţiştilor, în cursul anului 2017, la nivelul IPJ fiind semnalate 23.840 evenimente, dintre care 14.101 în mediul urban şi 9.739 în mediul rural.

Dintre acestea a fost necesară intervenţia la 10.432 dintre cazuri (43,75% din total semnalări), dintre care la 5.711 în mediul urban şi 4.721 în mediul rural. Restul cazurilor s-au rezolvat prin indicarea către apelant a modalităţii de a clarifica situaţia reclamată, nefiind necesară deplasarea unei echipe poliţieneşti. “Din datele statistice prezentate rezultă că numărul intervenţiilor la apelurile de urgenţă a scăzut în anul 2017, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu 15% (1.847 cazuri)”, au mai precizat poliţiştii.     

Cel mai important sfat pentru brăileni: Sunaţi la 112 doar dacă aveţi o urgenţă!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro