Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nu se va lua nici o masura in cazul hotaririi de CLM modificate

Primarul Constantin Cibu nu va dispune nicio ancheta administrativa in cazul hotaririi CLM, care a fost votata in plen intr-o forma si a ajuns la Prefectura, pentru validare, cu un articol in plus. Acesta ne-a declarat ca, atita timp cit hotarirea nu a fost modificata din punct de vedere administrativ, ci pur si simplu completata pentru a putea fi dusa la indeplinire, nu s-a intimplat nici un fapt de natura penala sau care sa intre in atentia Politiei si Parchetului. Totodata, acesta a explicat ca, de fapt, de abia in forma in care a ajuns la Prefectura, hotarirea era corecta si legala: "Hotarirea cu pricina a avut doua puncte initial, aprobarea sumei respective si ducerea ei la indeplinire. Aceasta hotarire, pentru a primi avizul de legalitate din partea Prefecturii, trebuia sa mai aiba trecuta si sursa de finantare. Ei bine, sursa de finantare a fost adaugata inainte de a fi dusa spre avizare la Prefectura, hotarirea fiind incompleta. Dar aceasta adaugare nu schimba cu nimic sensul administrativ, de abia acum e legala si corecta. Nu am inteles de ce aliatii nostri din PD au incercat sa arunce cu noroi in aparatul administrativ al Primariei, pentru un lucru care nu facea decit sa completeze, in mod legal, hotarirea luata. Eu nu cer, asa cum au cerut ei, sa ancheteze Parchetul si Politia, ci sa fie ei judecati de opinia publica pentru lipsa lor de compasiune, de omenie, fata de acesti oameni, la care se referea implicit hotarirea".

"Volumul de munca e foarte mare si greseli apar mereu? Ce, nu v-ati obisnuit?"

Primarul Cibu a recunoscut ca hotarirea a intrat de fapt pe ordinea de zi incompleta si ca de aici s-a iscat tot scandalul, insa a tinut sa precizeze ca nu va pedepsi pe nimeni pentru acest lucru: "Pai la cite hotariri avem la o sedinta, e imposibil sa nu fie una cu greseli. Mereu se intimpla asa. Volumul de munca e foarte mare si greseli apar mereu. Ce, nu v-ati obisnuit? Si nu are nimeni timp sa stea sa verifice toate hirtiile alea. Dar nu o sa fac nici o ancheta administrativa deoarece nu e cazul. Greseala a fost la inceput si apoi s-a remediat. Deci, in pofida a ceea ce s-a spus, secretarul municipiului nu a modificat cu nimic continutul, finalitatea hotaririi in sens adminstrativ, ci a facut ca aceasta sa fie legala si sa poata fi dusa la indeplinire. Acesta si este atributul secretarului, de a verifica si aviza de legalitate hotaririle CLM inainte de a fi inaintate Prefecturii".

"Vreau sa multumesc totusi consilierilor PSD si PRM care au inteles ce s-a intimplat"

Totodata, primarul a tinut sa explice si motivul pentru care s-a insistat atit de mult pe votarea hotaririi privind serviciile sociale la domiciliu : "In anul 2003 Fundatia “Lumina” impreuna cu Primaria Braila, a accesat un program Phare privind servicii sociale la domiciliu pentru persoane virstnice aflate in situatie materiala precara. Adica servicii pentru circa 100 de persoane, aflate intr-o situatie mai deosebita. Sint in general imobilizati la pat si au nevoie de un ajutor din partea comunitatii pentru a-si continua viata. Aceste servicii se refera la igiena personala, la asigurarea hranei de la cantina sociala, chiar la un supliment nutritiv in cazuri exceptionale, servicii de spalatorie si alte mici servicii care se pot face in interesul acestor oameni. Acest program Phare accesat odata trebuie sa continue pe cel putin 2 ani de zile, pentru a nu fi nevoiti sa dam banii inapoi. In aceasta situatie, CLM a luat hotarirea sa sustina de la bugetul local aceasta activitate, cel putin pina la implinirea celor 2 ani. Majoritatea acestor cetateni ar trebui internati in camine de batrini, dar acestea sint deja supraaglomerate. Asa, prin acest serviciu, realizam chiar o economie la bugetul local. Ca banii vin din economia pe care am realizat-o cu cei care au renuntat la cantina atunci cind au fost informati ca trebuie sa munceasca in folosul comunitatii pentru mincarea aia. Noi vrem sa le asiguram conditii decente de trai. Atit. Iar PD este impotriva acestui lucru, invocind tot felul de motive. Vreau sa multumesc totusi consilierilor PSD si PRM care au inteles ce s-a intimplat si ca au fost alaturi de acesti cetateni".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii