Mergi la conţinutul principal

Nu riscaţi amenzi! Purtarea măştii de protecţie în pieţe şi staţiile de autobuz sau tramvai este obligatorie

•  nerespectarea măsurilor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 2.500 lei • poliţiştii au discutat cu oamenii şi le-au adus la cunoştinţă prevederile legale

 

Brăilenii care nu poartă mască de protecţie riscă amenzi usturătoare cuprinse între 500 şi 2.500 lei. Poliţiştii brăileni continuă, şi în această săptămână, activităţile de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la măsurile individuale de protecţie stabilite pe perioada stării de alertă, în vederea prevenirii răspândirii infecţiei cu noul coronavirus.

Luni, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila - compartimentul  Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au discutat cu persoanele întâlnite în zona instituţiilor publice din municipiul Brăila despre situaţiile în care este obligatorie purtarea măştilor de protecţie. “Cu această ocazie au fost promovate în mod deosebit informaţiile referitoare la prevederile Hotărârii nr. 32/ 11.08.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, privind obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în pieţe, târguri, oboare, în staţiile de autobuz/tramvai, peroane etc. şi în perimetrul de aşteptare din exteriorul instituţiilor care lucrează cu publicul. Poliţiştii le-au reamintit cetăţenilor faptul că purtarea măştii este obligatorie în spaţiile publice închise, în spaţiile comerciale, în mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă şi i-au informat privind sancţiunile aplicabile celor care încalcă aceste reguli. Nu în ultimul rând, beneficiarii activităţilor au fost sfătuiţi să respecte regulile de distanţare fizică, poliţiştii insistând asupra faptului că în acest mod îşi protejează propria sănătate şi viaţă, dar îi protejează şi pe cei din jur”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Poliţiştii brăileni reamintesc faptul că nerespectarea măsurilor sus-menţionate constituie contravenţie, conform art. 65  lit. h) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările ulterioare  şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 2.500 lei (art. 66 lit. a) din Legea nr. 55/2020).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro