Repet, înţeleg aceste lucruri. Sunt logice, normale, mai ales când vorbim despre vârfurile administraţiei locale din două judeţe mari din România.
Am urmărit prestaţia d-lui Mortu la lansarea cărţii lui Bacalbaşa (nu live, de la faţa locului, ci din ziarul "Obiectiv") şi vreau să vă spun că am fost destul de surprins. Eu încă mai cred şi acum că dl. profesor-preşedinte Viorel Mortu a fost doar excesiv de amabil atunci când a cuvântat lucrurile alea despre cartea scrisă de Bacalbaşa. Adică nu pot să cred că dl. Mortu chiar a citit volumul scris cu stânga de doctorul-măscărici Bacalbaşa. Nu, aşa ceva nu poate fi adevărat. Ar fi un gest care l-ar descalifica pe dl. Mortu. Adică, ok, înţeleg perfect (ni s-a întâmplat tuturor) să pui mâna pe o carte proastă, dar, la dracu, te opreşti după primele 15-20 de pagini. Dar cine ştie, poate că de când a ajuns „mare interimar" gusturile literare ale d-lui Mortu s-au alterat iremediabil. Cine ştie, poate că dl.Mortu o fi luat vreun virus de la CJ, de la predecesorul său, Bunea Stancu, despre care ştim cu cu toţii cam ce gusturi avea în materie de cărţi.
Dacă dl. interimar Viorel Mortu chiar a citit până la capăt cartea lui Bacalbaşa înseamnă că are şi mult timp liber la dispoziţie, din moment ce îşi permite luxul să piardă vremea cu elucubraţiile unui personaj de la „Te pui cu blondele"(cazul lui Nicolae Bacalbaşa), care se crede un soi de Ion Creangă modern. Cum să ai puterea interioară să rezişti să citeşti 520 de pagini, câte numără cărămida cu coperte a lui Bacalbaşa? Uite că dl. Viorel Mortu a reuşit (căci nu am auzit să fi dezminţit faptul că ar fi citit volumul omologului de la Galaţi), ceea ce înseamnă că între timp s-o fi apucat de yoga, de meditaţie transcedentală, ceva, căci altfel nu se explică de unde atâta răbdare.