Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nu organizatia PNL Braila este dizolvata, ci structurile ei de conducere

Nici cind este vorba despre decizii drastice, care afecteaza serios imaginea organizatiei judetene PNL Braila, liberalii nu se inteleg intre ei. Daca, la inceputul saptaminii, parlamentarii PNL Dan Sabau si Gabriel Sandu ne declarau ca Inalta Curte de Onoare si Arbitraj a luat decizia dizolvarii organizatiei judetene liberale, ca o pedeapsa pentru vesnicele scandaluri si dispute dintre membrii acesteia, ieri, secretarul general al partidului, Dan Motreanu, ne-a informat ca, de fapt, nu este vorba nici pe departe despre dizolvarea organizatiei PNL, ci doar despre dizolvarea structurilor de conducere ale acesteia. Mai mult, acesta ne-a lamurit ca decizia a fost luata de catre forul invocat de cei doi parlamentari ca sanctiune pentru faptul ca nu s-au respectat prevederile statutului si nu au fost organizate alegeri, la maximum un an, de la Congresul din februarie, 2005.
Cu alte cuvinte, vinovati pentru aceasta dizolvare nu sint primarul Cibu - cum acuza Dan Sabau - sau Adrian Ritzinger - cum acuza Gabriel Sandu -, ci chiar cei doi acuzatori, care au facut parte din structurile de conducere interimare ale PNL Braila, dar nu au declansat alegerile, ba, chiar, in ceea ce-l priveste pe Sabau si tabara sa au gasit permanent motive sa le amine.
"Nu este vorba despre dizolvarea organizatiei judetene. Este mai dificil de explicat ce s-a intimplat. Statutul nostru prevede ca in maximum un an de la Congres - care a avut loc in februarie 2005 - in fiecare organizatie trebuie sa aiba loc conferinte de alegeri. Ceea ce nu s-a intimplat la Braila. Din nefericire, in statut nu sint prevazute si sanctiunile care trebuie aplicate, in cazul in care nu au loc aceste conferinte de alegeri, in timpul precizat, astfel incit a avut loc o discutie, pe aceasta tema, cu privire la sanctiunile pe care le poate da Inalta Curte de Onoare si Arbitraj, pentru faptul ca nu s-au tinut alegeri. S-a luat decizia ca aceasta sanctiune sa fie dizolvarea structurilor de conducere ale organizatiilor care nu au respectat prevederile statutare, iar Inalta Curte, in plenul sau, a aplicat masura si organizatiei din Braila. Asadar, toate structurile de conducere sint, practic, demise, se vor organiza birouri interimare, care se vor ocupa de reorganizarea de alegeri, la toate nivelele. Asta este tot. Organizatia liberala ramine, iar birourile acestea interimare vor face, printre altele, verificarea fiecarui membru in parte. Daca oamenii se incadreaza in statutul partidului, totul este in ordine, daca nu, ei vor fi rugati sa aduca toate actele si sa faca toate demersurile necesare, pentru a respecta prevederile statutare".
Potrivit lui Motreanu, pina luni va fi propus de la centru un presedinte interimar, care, pina la 31 martie, isi va forma echipa cu care sa lucreze, pina la alegeri. Potrivit lui Motreanu, este o certitudine faptul ca Dan Sabau nu va fi presedinte interimar, pentru ca centrul doreste un independent, care sa se ocupe de reorganizarea filialei.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii