Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nu mai sint stari tensionate intre sefii de post si primari

Comisarul Fanel Arama, adjunctul sefului Inspectoratului de Politie al Judetului Braila, este multumit de eliminarea starilor tensionate dintre sefii de post si primarii din comunele brailene. Acesta a declarat, recent, in cadrul primei intruniri cu primarii din teritoriu din acest an, ca, la finalul anul 2005, s-a reusit atit punerea bazelor unor noi relatii intre sefii de post si primari, cit si acoperirea, cu citeva exceptii, a posturilor din judet: "In judetul Braila nu mai sint stari tensionate, in sensul ca s-au imbunatatit relatiile intre primari si unii sefi de post, de exemplu de la Gaiseanca, si s-au stins si relatiile mai putin bune dintre primar si seful de post de la Stancuta. Mai mult, datorita faptului ca Politia Romana a parcurs un proces de organizare la toate nivelurile, incepind cu 1 ianuarie 2006, am trecut pe o noua schema de organizare. Aceasta schema nu ne-a adus mai multe locuri in politie, nu s-a marit numarul de locuri sau de politisti, nici in mediul rural, nici in mediul urban. Dar datorita efortului nostru si al cadrelor din conducerea IGPR, am reusit ca la sfirsiul anului 2005 sa ocupam majoritatea locurilor disponibile din strada, s-au deblocat majoritatea posturilor care erau blocate, astfel ca la sfirsitul lui 2005, puteam sa raportam ca in mediul rural toate locurile au fost ocupate". Acesta a mai adaugat ca in mediul rural au fost angajati 21 de politisti din sursa externa, si a solicitat primarilor sa le acorde acestora tot ajutorul de care au nevoie: "Noua ni s-au deblocat 21 de posturi din sursa externa, adica am angajat 21 de politisti noi, fara scoala, din viata civila. Pe toti i-am dat in mediul rural, ca aici exista activitatile complexe si fac munca din toate domeniile, munca de politie, si din acest punct de vedere solicit sa-i ajutati, sa-i sprijiniti acolo unde au nevoie, si dvs. aveti posibilitatea".

"Lor mai mult le convine sa stea 8 ore din care doar 6 in strada, in municipiu, sa traga de lacate, iar vreo doua din astea sa le doarma prin nu stiu ce scoala, decit sa lucreze in comuna 12 ore pe zi"

Comisarul Arama a mai adaugat ca probleme cu ocuparea posturilor sint numai la Ulmu, unde, in mod misterios, toti cei repartizati acolo reusesc sa se transfere la numai citeva minute dupa repartizare: "Incepem acest an cu efectiv incomplet doar la Ulmu, unde se pare ca e o situatie mai deosebita. Nu stiu ce-i cu Ulmu asta, dar nu rezista acolo politistii. Chiar la citeva ore, de fapt citeva minute dupa ce am repartizat acolo doi oameni veniti din cea mai recenta promotie de la Scoala de subofiteri, nici nu au iesit ei din sala si nici eu de fapt, si deja am primit telefoane ca sint copii lu' mama si a lu' tata, ca au fost crescuti in oras, pe piatra, si ei nu o sa se poata descurca la tara. Eu inteleg si dorintele lor, il inteleg si pe domnul primar, care are nevoie de oameni acolo, dar problema e ca din scoala ei nu sint pregatiti pentru politie urbana si politie rurala, ci pentru politie de ordine publica in general. Si lor mai mult le convine sa stea 8 ore din care doar 6 in strada, in municipiu, sa traga de lacate, iar vreo doua din astea sa le doarma prin nu stiu ce scoala, decit sa lucreze in comuna 12 ore pe zi, ca sa nu zic 24, si in ce conditii, munca nenormata. Din cauza asta, sint situatiile astea mai delicate". Adjunctul sefului IPJ Braila a tinut sa mai atraga atentia primarilor si asupra organizarii pazei comunale, in baza Legii 333, problema inca nerezolvata, desi termenul limita de organizare este luna aprilie a acestui an: "Stiu ca e dificil de organizat si ajungem tot la fonduri. Lumea spune de ce sa mai organizam paza comunala daca avem politisti, de ce sa asiguram paza la scoli pentru ca avem posturile blocate si nu avem bani pentru paznici...Trag un semnal de alarma. Problema asigurarii ordinii si linistii publice in mediul rural nu e clarificata inca. Noi avem un program, pina in aprilie 2006, unde va trebui la nivel de minister sa aratam ca am facut ceva pentru mediul rural. Mai precis sa reducem fenomenul infractional in mediul rural, si alte obiective. Oricum, se pare ca pina in aprilie, ordinea publica in mediul rural va fi preluata de jandarmi, adica de catre o politie militarizata, dar asta nu inseamna ca politistii vor fi dati afara de acolo si vor ramine fara servicii, ci vor fi transformati in jandarmi. Oricum, ideea de baza ramine ca pentru a creste increderea populatiei in politie, trebuie mai intii sa crestem nivelul de constiinta al politistului, si in unele cazuri e foarte greu sa mai facem asta".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii