Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Nu ma mai uit la gimnastica"

Fosta gimnasta Oana Petrovschi, stabilita in localitatea natala Voiteg, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ca, din cauza problemelor de sanatate, nu mai urmareste nici la televizor sportul pe care l-a practicat si a precizat ca acum o preocupa studiile si stabilirea in Timisoara.
"Vreau s-o apuc pe alt drum. Nu vreau sa mai aud de ce a fost", a spus Petrovschi.
Oana Petrovschi, care a implinit, duminica, 20 de ani, si-a serbat ziua de nastere la Voiteg (linga Timisoara), unde fosta gimnasta s-a mutat de aproximativ 6 luni. "A fost frumos. Am sarbatorit impreuna cu familia si prietenii si am primit multe cadouri. Din pacate, la telefon nu m-a mai felicitat prea multa lume si m-am simtit destul de singura la un moment dat", a afirmat Petrovschi.
Fosta gimnasta este studenta acum la Facultatea de Jurnalism din Timisoara, sectia invatamint la distanta, si spune ca urmeaza sa se stabileasca in orasul de pe Bega. "In 2-3 luni vreau sa-mi cumpar un apartament in Timisoara si sa ma mut acolo. Voi fi mai aproape si cu scoala", a explicat Petrovschi.
Dupa un an de cind si-a dat in judecata fostii antrenori, Octavian Belu si Mariana Bitang, in solidar cu FRG, pentru rele tratamente si tratamente inumane, Oana Petrovschi spune ca s-a linistit, desi are inca probleme la coloana vertebrala. "A trecut deja un an si pot spune ca m-am linistit. Simt ca n-am muncit zece ani degeaba in gimnastica", a afirmat fosta sportiva.
Fosta gimnasta este de parere ca la lotul olimpic feminin va fi mai bine dupa plecarea antrenorilor Octavian Belu si Mariana Bitang. "Eu nu mai sint la lot, deci nu am pareri. Totusi, cred ca la lotul national va fi mai bine fara antrenorii Belu si Bitang", a declarat Petrovschi.
Oana Petrovschi a beneficiat de despagubiri din partea unui sponsor al Federatiei Romane de Gimnastica (FRG), pentru a pune capat procesului intentat celor doi antrenori. Fosta sportiva a precizat ca nu va putea spune niciodata in ce au constat aceste despagubiri, pentru ca a semnat un contract confidential.
Petrovschi a mai declarat ca, dupa virsta de 24 de ani, va merge sa se opereze pe coloana. "Medicii mi-au spus ca abia atunci pot face operatia. Acum, iarna, nu e deloc usor cu ce dureri am, dar voi trece si peste asta", a incheiat fost gimnasta.
Oana Petrovschi si-a incheiat cariera sportiva in 2003. In toamna anului 2004, ea si-a acuzat antrenorii, pe Octavian Belu si Mariana Bitang, in solidar cu Federatia Romana de Gimnastica, de rele tratamente si tratamente inumane, pe care ar fi fost nevoita sa le suporte in timpul pregatirii de la lotul olimpic. Petrovschi i-a chemat pe antrenori in judecata si le-a cerut aproximativ 1,5 miliarde de lei, in solidar cu FRG, suma reprezentind daune morale in urma afectiunilor care i-ar fi afectat coloana vertebrala.
In cadrul procesului de la Tribunalul Bucuresti, fosta gimnasta a revendicat sume de bani pe care i le-a dat antrenorului Belu dupa unele concursuri private, iar acesta i-a inapoiat 3.000 de euro. La interventia unuia dintre sponsorii FRG, care a incheiat cu Oana Petrovschi o tranzactie benefica pentru fosta gimnasta, procesului civil dintre aceasta si antrenorii Octavian Belu si Mariana Bitang a fost stins.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii