Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Nu ma deranjeaza sa fie verificate relatiile mele cu fosta Securitate!"

Vicepresedintele PC Braila, Gheorghe Chiru, declara ca nu il deranjeaza citusi de putin faptul ca deputatul PD Horia Vasioiu, la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), se intereseaza daca el a facut politie politica. Chiru a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca nu are nimic de ascuns, si ca Vasioiu nu are decit sa se intereseze despre trecutul sau, daca este curios. Vicele CJ chiar este uimit ca celalalt vicepresedinte al Consiliului, Niculina Moisescu, a facut "atita caz", pentru ca Vasioiu se intereseaza si despre trecutul ei, si o asigura ca nu este singura din conducerea CJ, despre care deputatul democrat a cerut relatii: ''Am primit si eu adresa de la CNSAS, prin care sint anuntat ca domnul Vasioiu se intereseaza daca am fost colaborator al fostei Securitati, dar nu ma deranjeaza citusi de putin. Lasa-l sa se intereseze, daca este curios! Nu stiu de ce doamna Moisescu este atit de suparata, pe chestia asta. Lasa, sa se afle cine a turnat la Securitate, cine a distrus viata altor oameni, cu informarile pe care le facea la Secu! Eu nu stiu de ce doamna Moisescu are impresia ca mi-a facut mie domnul Vasioiu un favor, si nu s-a interesat daca am fost securist. Nu mi-a facut nici un favor, si nici nu vreau sa-mi faca! Problema pe care domnul Vasioiu o stie, dar nu a tinut cont de ea, este ca cei care au facut parte din fosta Securitate si care inca mai fac parte din sistem, nu sint deconspirati. Primesti de la CNSAS o hirtie, in care scrie ca astia sint curati ca lacrima, cind adevarul este cu totul altul".

"Palatul Administrativ, de la parter, pina la ultimul etaj, este plin de fosti informatori si turnatori"

Chiru crede, insa, ca informatiile solicitate de Vasioiu nu vor avea mare relevanta, si este sigur ca, daca ar fi "pe bune", s-ar afla ca o gramada de oameni care lucreaza in Palatul Administrativ au avut legaturi cu fosta Securitate. Chiru nu a dat insa nume, pentru ca spune ca "si-asa, are destule procese": "Eu va spun, cladirea aceea, la Palatul Administrativ, de la parter pina la ultimul etaj, este plina de fosti informatori si turnatori. Ticsita! Hirtiile de genul asta sint niste lucruri frumoase, care pot fi puse la rama si aratate la nepoti, dar nu corespund adevarului". Intrebat, pe rind, asupra informatorilor si turnatorilor care ar fi, in cele trei institutii care functioneaza in Palatul Administrativ, Chiru a comentat astfel: la Primarie - "full, tot ce depaseste 45 de ani - e grav, grav tare! Iar aia care depasesc 60 de ani si au si ochi albastri, ce sa mai zic...", la Prefectura "sint nascuti, nu formati ca securisti!", iar la Consiliul Judetean - "parerea mea este ca o treime dintre ei sint securisti. Le e si teama sa vorbeasca in propriile birouri, nu ca ar spune ceva deosebit, care i-ar pune intr-o situatie impotriva legii, le e frica de propriul sistem, care ii incondeiaza".
Chiru a precizat ca singura sa legatura cu fosta Securitate este ca a facut armata la aceasta arma. Intrebat fiind cum a ajuns sa fie recrutat , la armata, exact la Securitate, Chiru a raspuns ca s-a mirat si el, pentru ca nu avea un dosar prea bun, nici bunicul si nici tatal nefiind ceea ce, la acea vreme, se numeau "elemente sanatoase". El a mai spus ca s-a incercat in mai multe rinduri recrutarea lui, ca si colaborator, dar a refuzat de fiecare data: "Au incercat sa ma agate de mai multe ori, chiar din timpul armatei, dar nu m-am lasat. Au fost vreo trei care au vrut sa ma agate. Ma distrau astia"
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii