Mergi la conţinutul principal
#100 de zile de mesaje preventive

Nu lăsa alcoolul să conducă în locul tău

Poliţiştii şi specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila te sfătuiesc să nu laşi alcoolul să conducă în locul tău!

Alcoolul este un drog legal, din grupa celor care inhibă sistemul nervos central, prin deprimarea progresivă a centrilor cerebrali superiori. Nu este un stimulent al scoarţei cerebrale, aşa cum se crede deseori. Euforia iniţială se produce pe fondul inhibării centrilor responsabili de autocontrol.

Alcoolismul sau dependenţa de alcool este consumul de băuturi alcoolice ocazional sau periodic, cu scopul schimbării stării de dispoziţie sau pentru a evita stările neplăcute fizice sau psihice cauzate de sevraj. Consumul este continuat indiferent de situaţii sau consecinţele consumului asupra persoanei sau familiei.

Semne ale dependenţei psihice:

- stările de indispoziţie (frustrare, anxietate, stări depresive) sunt înlaturate prin consum;

- anticiparea consumului, planificarea consumului şi a ocaziilor de a consuma;

evocarea cu plăcere a momentelor de consum;

- în situaţii limită cu mare presiune emoţională (deces, boală, divorţ, pierdere, câştiguri foarte mari, stări euforice) persoana dependentă se gândeşte la consumul de alcool.

 

Semne ale dependenţei fizice:

- după 24-36 de ore de la întreruperea consumului apare tremuratul matinal al mâinilor şi al picioarelor;

- dificultăţi de coordonare a mişcărilor, probleme de echilibru şi mers;

transpiraţie, stare de greaţă şi/sau vărsături;

- durere de cap, tensiune, probleme cardiace;

- tulburări de somn;

- alte semne specifice sevrajului alcoolic.

 

Dacă ai o problemă legată de dependenţa de alcool sau alte droguri, te poţi adresa la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila din strada M. Eminescu nr. 8 – 8A etaj II, tel. 0239627255, e-mail: cpecabraila@yahoo.com.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro