Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Nu exista o gindire profesionista la nivelul celor care decid in fotbalul brailean"

Dupa infringerea din ultima etapa, cea care a parafat retrogradarea echipei brailene, fostul manager al CF Braila, Ivan Dinu, a declarat ca se astepta la un asemenea verdict atit timp cit fotbalul brailean este condus de persoane care nu cunosc fenomenul.
"Acum totul este compromis. Nu s-a facut altceva decit sa se mai cheltuiasca bani in plus si sa ajutam Otelul sa-si creasca jucatorii, sa-i rodeze la Braila, iar la vara sa-i dea la alte formatii. Sa mai punem la socoteala ca fotbalistii galateni sint foarte bine platiti, au salarii foarte mari, iar ele sint suportate de clubul brailean, in timp ce in reorganizarea Centrului de copii si juniori nu s-a intreprins nimic. Eu, de exemplu, de ani de zile tot spun ca importul de jucatori nu este o solutie pentru noi si ca atit timp cit nu exista o gindire profesionista la nivelul celor care decid in fotbalul brailean nu vor fi rezultate" a tinut sa sublinieze Ivan Dinu.
Sursa citata a tinut sa mentioneze faptul ca a acceptat sa vina la CF Braila doar cu conditia sa fie lasat sa lucreze cu echipa sa, dupa un plan bine stabilit in care primordiala era reorganizarea centrului de copii si juniori. In planul sau de perspectiva figura crearea unei echipe competitive formate numai din braileni: "Noi ne-am propus sa formam in timp o echipa performanta, in majoritate cu jucatori braileni, dar in doi-trei ani chiar cu riscul de a retrograda. Le-am explicat conducatorilor orasului care sint cauzele reale care au adus fotbalul brailean in aceasta stare jalnica. In primul rind, in ultimii ani s-au cheltuit multi bani pentru rezultate de moment. Prin curtea Daciei si a CF-ului au trecut foarte multi jucatori si antrenori care nu au lasat nimic in urma lor decit datorii, iar echipele de copii au fost lasate in voia soartei. O echipa performanta la Braila nu se poate face decit cu jucatori de pe plan local daca vrem sa avem continuitate in rezultate" a declarat Ivan Dinu.
Toate planurile facute in iarna au picat, iar de la instalarea lui Vasile Bratianu nu a mai avut contacte cu conducerea CF-ului si nici nu a incercat sa dea declaratii pentru a nu tubura apele. Ivan Dinu a sperat ca noul presedinte executiv va continua linia pe care o stabilise cu Iuga si Teodorescu. Insa una s-a discutat in iarna si alta s-a facut. Surpriza sa a fost cu atit mai mare in momentul in care a fost anuntat ca se vor aduce sapte jucatori de la Galati si atunci a decis ca este mai bine sa se retraga: "Am vazut ca toate planurile noastre s-au spulberat in momentul in care l-au dat afara si pe Iuga, singurul antrenor din ultimii ani care nu a cerut un contract ci s-a multumit doar cu un salariu de 5 milioane de lei vechi. Pentru ca existau deja multe semne de intrebare am decis sa-l sustin pe Vasile Bratianu pentru postul de presedinte executiv deoarece era un cistig in plan mediatic pentru echipa, dupa care m-am retras. Nu voiam sa tulbur si mai mult apele in conditiile in care CF Braila avea un obiectiv foarte greu de atins. Concluzia mea din acest moment este ca s-au mai cheltuit niste bani degeaba. Am plecat de la conducerea CF-ului, dar astept in continuare banii cheltuiti cu echipa in cantonament, si in deplasarea de la Sacele din tur".

A condamnat Petrolul la retrogradare

In planurile trio-ului Ivan - Teodorescu - Iuga figura trecerea celor mai buni jucatori de la Petrolul, la CF Braila, idee care a si fost pusa in practica. Pentru a se reduce cheltuielile s-a renuntat si la o serie dintre jucatorii din tur, care nu aveau valoare, dar care cereau bani foarte multi, de asemenea, s-a incercat reorganizarea Centrului de copii si juniori. Prin cooptarea celor patru jucatori exponentiali ai "gazarilor", Berceanu, Rosu, Moldoveanu si Bosoi echipa din Liga a III-a afost condamnata la retrogradare.
"Sint mihnit de faptul ca oamenii care habar nu au de fotbal se baga unde nu se pricep. Acum imi pare rau ca am acceptat transferul celor patru fotbalisti pentru ca in felul acesta am conadamnat Petrolul la retrogradare, dar ce sa fac, am crezut in promisiunile facute de presedintele de onoare. Voiam sa formam o echipa braileana foarte puternica, iar Petrolul sa fie pepiniera noastra. Ceea ce este insa si mai grav este faptul ca nici perspectiva nu se anunta roza pentru CF Braila. Echipa nu mai are nici o sansa sa se mentina in Liga a II-a, iar daca nu se vor lua masuri radicale risca sa cada si mai jos", a mai adaugat Ivan Dinu.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii