Mergi la conţinutul principal

Nu e nimic de atacat, pentru că nu ești singur

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

Doar cu toți ceilalți ajungi la completitudine. Nu există o cale prin care, crezând că ești diferit ori special, să-ți umpli golul. Ești totul când nu lipsește, pentru tine, nimeni dintre frații tăi.

De aceea, nu este nimic de înțeles când ataci pe unul dintre frații tăi. Nu e nimic în mintea ta care să nu poată fi în mintea lui, nimic din ceea ce simți nu i se poate refuza fratelui tău să simtă. Ce te face să crezi că ești singur, cu ale tale, decât o falsă credință, aleasă și apărată convenabil?

Și ce te face să ataci, altceva decât impresia că nu ești puternic?

Cei puternici nu au niciun dușman.

Puterea ta vine din nevinovăția pe care o vezi în toți, ca și în tine, ieșind din orice idee de separare și singurătate.

 

„Darurile sunt felurite, dar același Duh.

Și felurite slujiri sunt, dar același Domn.

Și lucrările sunt felurite, dar este același Dumnezeu, care lucrează toate în toți.

Și fiecăruia se dă arătarea Duhului spre folos.

Că unuia i se dă prin Duhul Sfânt cuvânt de înțelepciune, iar altuia, după același Duh, cuvântul cunoștinței.

Și unuia i se dă întru același Duh credință, iar altuia, darurile vindecărilor, întru același Duh;

Unuia faceri de minuni, iar altuia proorocie; unuia deosebirea duhurilor, iar altuia feluri de limbi și altuia tălmăcirea limbilor.

Și toate acestea le lucrează unul și același Duh, împărțind fiecăruia deosebi, după cum voiește.”

(Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel, XII, 4-11)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro