Mergi la conţinutul principal

Nu doar românii îi supără pe britanicii eurosceptici

Această migraţie de populaţii va însemna pe termen lung un nivel mai ridicat al cheltuielilor sociale din Marea Britanie şi unul mai scăzut în ţările din sudul Europei, potrivit Bloomberg.
Potrivit Departamentului britanic pentru Muncă şi Pensii, cele mai multe solicitări pentru asigurări sociale au venit din partea italienilor, 58.653, număr de peste şapte ori mai mare decât totalul anului 2002 şi de trei ori peste nivelul din 2008, înainte de declanşarea crizei financiare.
Ministrul Culturii, John Whittingdale, i-a cerut premierului David Cameron să publice date care să arate amploarea migraţiei muncitorilor din UE în Marea Britanie, potrivit unui interviu publicat de Daily Telegraph în această lună.
Whittingdale, care susţine ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar, a subliniat că în timp ce 257.000 de migranţi au venit anul trecut în Regatul Unit, 630.000 de cetăţeni ai UE s-au înregistrat în sistemul asigurărilor sociale.
Cameron face campanie pentru ca britanicii să voteze în favoarea rămânerii în Uniune la referendumul care va fi organizat pe 23 iunie, argumentând că Marea Britanie va fi „mai puternică, mai sigură şi mai bogată" în UE.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro