Mergi la conţinutul principal

Nu chiulul deranjează, ci lipsa de implicare a aleşilor locali

În ceea ce mă priveşte, nu aş pune prea mare preţ pe lipsa aleşilor locali la şedinţele din plen. Nu încurajez chiulul, căci prezenţa la locul de muncă este importantă în economia întreprinderii, ci spun doar că pe mine mă interesează mai tare randamentul pe care îl dă un angajat (în cazul nostru consilierii locali şi consilierii judeţeni) la serviciu. Am citit şi eu cu interes statistica oferită de ziarul Obiectiv, conform căreia aleşii locali chiulesc pe capete de la şedinţe. Ba că sunt bolnavi, ba că au fost plecaţi cu treabă prin ţară sau în străinătate fix în ziua şedinţei, chiulangiii vin cu scuze de clasa a III-a, de genul „Nu mi-a sunat ceasul”. Eu unul aş prefera un consilier care bifează doar două şedinţe din patru, dar atunci când vine, să pună pe masă un proiect, o idee benefică pentru Brăila, pentru cetăţenii acestui oraş. Adică, să văd implicare din partea aleşilor locali, să văd că le pasă cu adevărat de serviciul lor în slujba comunităţii, serviciu pentru care sunt plătiţi cu 800 de lei pe lună pentru o şedinţă lunară.

E adevărat, dacă toţi ar lipsi, nu s-ar face cvorum. Prin urmare, e nevoie şi de furnicuţe la muncă, de simplii ridicători de mână, care să asigure buna desfăşurare a mini-parlamentelor locale. Altfel spus, salahorii, acei consilieri locali sau judeţeni care stau ca momâile în plen, sunt necesari, dar nu esenţiali pentru progresul comunităţii. Ca alegător, eu aş fi dispus să trec cu vederea absenţele mai mult sau mai puţin motivate ale unui ales local, dacă respetivul ar arăta implicare, dacă ar putea dovedi că a propus proiecte (idei) care să ducă la îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor oraşului. Problema este că, uitându-mă în urmă, la precedentele 3-4 mandate, nu am găsit nici un consilier local sau judeţean (poate doar dl. Căpăţână să fi mişcat ceva în această direcţie) care se gândeşte, care acţionează în folosul comunităţii brăilene. Iar problema şi mai mare este că, după ce că sunt complet lipsiţi de idei, mulţi dintre aceşti aleşi locali mai sunt şi chiulangii, ceea ce denotă o crasă nesimţire. (Chiuleală & Pileală)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro