"Nu-ţi lăsa maşina la îndemâna hoţilor!" | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

"Nu-ţi lăsa maşina la îndemâna hoţilor!"

* poliţiştii brăileni s-au întâlnit cu oamenii şi i-au sfătuit să parcheze maşinile în locuri vizibile, să nu lase cheile în contact şi să îşi pună sisteme de alarmă

Pentru a-i ţine departe pe indivizii care obişnuiesc să sustragă bunuri din autoturisme, sau chiar maşina cu totul, poliţiştii au dat startul unei campanii menite să îi înveţe pe oameni cum să îşi protejeze autovehiculele. Poliţiştii brăileni s-au întâlnit deja cu cetăţenii şi i-au sfătuit să parcheze maşinile în locuri vizibile, să nu lase cheile în contact sau bagaje la vedere şi să îşi pună sisteme de alarmă.
În perioada iulie - septembrie, Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, în parteneriat cu Groupama Asigurări S.A., desfăşoară campania naţională "Nu-ţi lăsa maşina la îndemâna hoţilor!". Aceasta are ca scop informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor de şi din autoturisme.
La nivelul Poliţiei brăilene, campania este în plină desfăşurare, poliţistii de la Biroul Proximitate având întâlniri cu cetăţenii în cadrul asociaţiilor de proprietari. "Oamenii au fost sfătuiţi să manifeste prudenţă şi la coborârea din autoturism să scoată cheile din contact, chiar dacă lipsesc foarte puţin timp sau chiar dacă au coborât din maşină numai să deschidă uşile garajului sau porţile de la curte, deoarece furtul unui autoturism durează doar câteva secunde. Poliţiştii i-au îndemnat pe oameni să parcheze maşina într-un loc cât mai vizibil, dar obligatoriu iluminat corespunzător. Cetăţenii au aflat că un sistem de alarmă costă mult mai puţin decât paguba suferită în urma furtului autovehiculului şi că montarea unui sistem GPS în locuri greu accesibile, poate fi de un real folos la localizarea maşinii în cazul unui furt", a precizat insp. principal Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Poliţiştii le-au vorbit brăilenilor proprietari de maşini şi despre marcajele permanente, de tip "lac ultraviolet" şi "gravură în sticlă", aplicate pe geamuri şi portiere, sau în locuri ascunse, care îi descurajează hoţii.
În cadrul campaniei, poliţiştii de la compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii şi cei de la Biroul Proximitate au desfăşurat o activitate preventivă în staţiunea Lacul Sărat, transmiţându-le oamenilor sfaturi şi recomandări şi oferindu-le pliante informativ- preventive. De asemenea, la recepţiile câtorva dintre hotelurile şi pensiunile din staţiune au fost expuse la loc vizibil afişele realizate în cadrul campaniei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro