Mergi la conţinutul principal

Nu îl putem abandona! Cristi are nevoie, din nou, de ajutorul nostru

• Cristian Filip, adolescentul din Brăila care a luptat timp de doi ani cu cancerul, are nevoie disperată de ajutorul nostru • starea lui de sănătate s-a înrăutăţit şi în prezent este internat la o clinică din Germania • tratamentul care îl poate salva costă enorm, însă pentru început, Cristi are nevoie urgentă de 16.000 euro • doar noi îl putem ajuta!

 

V-aţi gândit vreodată cum ar fi ca la 15 ani să afli că suferi de o formă rară de cancer? Să te lupţi doi ani de zile cu o boală nemiloasă, o boală care îţi răpeşte zâmbetul şi te transformă fizic şi psihic? Să faci zeci de şedinţe de radioterapie şi chimioterapie, să trăieşti numai prin spitale, iar fiecare zi să fie o luptă pentru supravieţuire? Să îţi vezi părinţii cum caută disperaţi bani pentru ca tu să poţi să mai urmezi o cură cu citostatice, şi încă una, şi încă una...? Să strângi din dinţi, să suporţi durerea şi să speri că în curând doctorii îţi vor da vestea cea bună? Iar apoi, după doi ani de chin să te întorci acasă, alături de familie şi să răsufli uşurat că ai scăpat de calvar. Îţi revezi familia şi prietenii şi te bucuri de fiecare zi. Îţi sărbătoreşti ziua de naştere acasă, la Brăila, şi nu în spital aşa cum s-a întâmplat doi ani la rând. Mergi din nou la şcoală, îţi faci noi prieteni şi răsufli iar uşurat că ai trecut peste toate obstacolele. Dar pe măsură ce timpul trece, organismul tău e tot mai slăbit şi te simţi tot mai rău...

Asta i s-a întâmplat lui Cristian Filip. Cei doi ani de luptă cu boala nemiloasă şi-au pus amprenta asupra organismului său. La o săptămână după începerea şcolii, Cristi a început să se simtă rău, iar starea lui s-a agravat de la o zi la alta. Băiatul făcea febră şi scădea în greutate. Îngrijoraţi, părinţii au mers imediat la analize. Au trimis investigaţiile făcute la Spitalul Monza din Bucureşti, la clinica Acibadem din Turcia. Doctorii de acolo i-au spun să vină de urgenţă în Turcia, pentru că au apărut tumori la nivelul plămânului. Soarta însă a făcut ca adolescentul să nu mai poată merge la clinica Acibadem, din cauza unor probleme cu viza.

Disperaţi, părinţii au fost nevoiţi să căute o altă soluţie pentru ca fiul lor să fie tratat cât mai repede. Aşa au descoperit Resurrection-Clinics Europe din Dusseldorf, Germania, o clinică privată specializată în terapii imunologice şi genetice pentru tratarea cancerului, folosind metode inovative de tratament.  Aşa cum ne-a spus mama lui Cristi, băiatul trebuie să urmeze trei tipuri de tarapie: GcMAF Immunotherapy - care constă în introducerea unei proteine care va ajuta corpul să lupte singur cu afecţiunea; Gene Therapy - terapie prin care i se vor introduce gene care ajung la nucleul celular şi îi repară ADN-ul molecular; Vaccinul-cancer - un vaccin imun contra acestei boli. Medicii din Germania au spus că aceste trei terapii sunt cele mai potrivite pentru Cristi şi nu au efecte adverse.

 

Şi-au vândut casa pentru a pleca în Germania

Terapia care îl va ajuta pe Cristi este una extrem de costisitoare. Vorbim despre 62.000 euro, sumă care, aşa cum ne-a spus mama lui Cristi, “i-a lăsat fără aer”. Însă nimic nu este mai important decât sănătatea copilului tău, aşa că soţii Filip au vândut şi ultimul bun pe care îl mai aveau: casa din comuna Bărăganul, judeţul Brăila. Cu cei 10.000 de euro obţinuţi, pe 30 octombrie, Cristi a reuşit să plece în Germania şi să înceapă o primă terapie.

“Ne-am lovit din nou de lipsa banilor. Am vândut casa că asta mai aveam să vindem. Dar tot nu e de ajuns! E o sumă uriaşă. Mă rog la Dumnezeu să reuşim să strângem aceşti bani”, ne-a spus mama lui Cristi.

Pentru ca tratamentul lui Cristi să dea rezultate cât mai rapide, este nevoie să înceapă şi cea de-a doua terapie care costă 16.000 euro. O sumă imensă, mai ales că părinţii nu mai au de unde să facă rost de bani.

 

Doar noi îl putem ajuta pe Cristi!

Dragi brăileni, doar noi îl putem ajuta pe Cristi Filip! Noi suntem singura lui speranţă! De aceea, vă rugăm să nu îl lăsăm la greu şi să îi fim alături în continuare, aşa cum i-am fost şi în ultimii doi ani. Donaţii se pot face în următoarele conturi:

CONT RO18CECEC001946229018440, deschis la CEC Bank

CONT RO49RZBR0000060018226296, deschis la Raiffaisen Bank,

deschise pe numele Filip Nicolae, tatăl lui Cristian.

De asemenea, Cotidianul “Obiectiv-Vocea Brăilei” redeschide campania de donaţii la sediul redacţiei, din Str. Mihai Eminescu, nr. 56, de luni până vineri, între orele 10.00-17.00. Sumele dăruite şi numele donatorilor vor fi făcute publice a doua zi.

“Luptăm împreună cu voi pentru viaţa fiului meu, Cristian! (...) starea lui nu este bună. De la 64 kg a ajuns la 59 kg. Nu puteam să mă uit la el să îl vad că suferă. Am căutat alte soluţii, alte clinici. Greu cu istoricul lui Cristi. Strigător la cer de greu! Dumnezeu ne-a deschis o portiţă la o clinică din Germania (...) Ne este greu că iar ne-am lovit de partea financiară, însă, oameni buni, suferinţa din ochii copilului meu eu o văd zi de zi... Sunt neputincios şi în faţa lui şi în faţa bolii (...) O iau iar de la capăt! Cum să fac? Cum să strâng iar o sumă aşa mare de bani? M-aţi sprijinit până acum, de aceea vă rog nu mă lasaţi nici de aici înainte. Cristian are nevoie de voi!”, a scris Nicolae Filip, tatăl lui Cristi, pe pagina de Facebook.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro