Mergi la conţinutul principal

Nu îți place să calci rufe? Iată cum să eviți această activitate

Majoritatea persoanelor nu consideră călcatul rufelor o activitate pe care o fac cu drag, iar mulți dintre noi nici nu avem timpul necesar pentru a petrece 1-2 ore călcând haine. Însă există modalități prin care această activitate poate fi evitată, metode ce pot salva foarte mult timp. De la uscarea pe umeraș și până la utilizarea unui uscător rufe, sunt foarte multe lucruri pe care le poți face pentru a evita să petreci timp călând.

Cumpără haine ce nu necesită călcare

Un prim lucru pe care îl poți face este să achiziționezi haine din materiale ce nu se șifonează și nu formează cute atât de ușor. Materialele precum poliesterul și nailonul sau poliamida sunt printre principalele materiale ce nu se șifonează atât de ușor. De asemenea, există piese vestimentare, inclusiv cămăși, ce sunt marcate ca fiind ”non-iron”, fiind perfecte pentru persoanele ce au puțin timp la dispoziție dimineața pentru a se pregăti sau pentru atunci când ești pe fugă.

Cu siguranță că există haine ce trebuie călcate, însă, există alte modalități prin care putem evita și călcarea acestora.

Achiziționează un uscător rufe

Metoda cea mai simplă pentru a avea haine fără cute fără a le călca este să folosești un uscător rufe. Un uscător rufe îți permite să ai rufe gata uscate dar și fără cute într-un timp foarte scurt. După spălarea rufelor în mașina de spălat, puneți hainele într-un uscător rufe, iar după terminarea programului acestuia, împăturiți hainele imediat. În cazul cămășilor, al rochiilor sau al bluzelor fine din materiale ce se șifonează rapid, este recomandat să le puneți pe umerașe. În felul acesta vor fi netede în continuare și nu va fi necesar să le călcați atunci când vă decideți să le îmbrăcați.

Un alt lucru pe care îl puteți face cu ajutorul unui uscător rufe este că, atunci când aveți mai multe haine șifonate, le puteți pulveriza cu puțină apă și le puteți pune la un program scurt de uscare de 10-20 de minute. Vor ieși din uscător fără cute și le veți putea purta imediat sau le veți putea pune înapoi în dulap fără griji.

Poți încerca și să nu usuci complet hainele într-un uscător rufe, ci să le usuci cam 80-90%, iar apoi să le pui pe un umeraș pentru a se zvânta. În acest fel, te vei asigura că hainele vor fi netede timp mai îndelungat. De asemenea, fii atent să nu umpli prea tare atât mașina de spălat cât și uscătorul. Acest lucru face ca rufele să se preseze între ele, ceea ce creează și mai multe cute, cute pe care un unscător rufe nu le poate netezi.

Pentru hainele ce nu pot fi puse într-un uscător rufe, există alternativa unui steamer. Steamer-ul este mult mai rapid, mai simplu de folosit și poate fi utilizat pe orice tip de material, spre deosebire de fierul de călcat care, de exemplu, nu poate fi utilizat pe tulle, dantelă fină sau materiale prețioase decât, poate, la o temperatură scăzută.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro