Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Noutati la reunirea lotului echipei HC Dunarea

Miercuri dupa-amiaza handbalistele din lotul echipei HC Dunarea s-au prezentat in corpore la sala Polivalenta pentru a afla programul de pregatire in vederea sezonului competitional 2007-2008.
La reunirea lotului s-au prezentat si patru dintre noile achizitii, Daniela Braniste, Anca Lipan, Ionela Cucu si Carmen Pelin, cea de a cincea, Alina Braniste, fiind invoita de profesoara Alexandrina Soare pentru sustinerea unor examene postuniversitare.
In afara de antrenoare au mai fost prezenti Ionel Antihi vicepresedintele clubului, Puiu Vasile, directorul executiv, Sandel Soare, directorul sportiv si Teodor Ciochia delegatul echipei.
Pina pe data de 27 pregatirile se vor desfasura pe malul lacului Brates iar pe 28, pentru o perioada de zece zile, formatia braileana isi va muta cartierul general la mare. Ultimul stagiu de pregatire se va derula la munte, in perioada 12-22 iulie.
Dupa incheierea celor doua cantonamente centralizate echipa va sustine o serie de partide de verificare pentru omogenizarea relatiilor de joc.
Antrenoarea Alexandrina Soare este multumita de campania de achizitii si crede ca HC Dunarea va putea face fata cu bine atit pe plan intern cit si in cupele europene.
"In mare sint multumita. Am acoperit si linia de la 9 metri, am adus si al treilea portar, pentru ca in sezonul trecut am avut doar doi si era foarte riscant. Obiectivul inca nu l-am stabilit, dar cu siguranta acesta va fi calificarea echipei in cupele europene, ca si in campionatul recent incheiat, si eu cred ca se poate indeplini mai usor de aceasta data tinind cont de valoarea actualului lot. Nu va fi insa un campionat usor pentru noi, deoarece toate echipele s-au intarit in aceasta vara si concurenta va fi foarte mare", a declarat Alexandrina Soare.
Rugata sa comenteze sansele echipei braileane in cupa Challenge sursa citata a replicat prompt: "Pentru multe dintre componentele echipei este o competitie noua, si depinde si ce adversare vom intilni. In alta ordine de idei, campionatul se va comprima. Vor fi multe etape intermediare, deoarece nationala feminina va efectua trei stagii lungi de pregatire, in octombrie, noiembrie si decembrie pentru a se pregati pentru Campionatul Mondial. Insa eu sper sa ajungem cit mai departe in cupele europene".
Alexandrina Soare a mai precizat faptul ca si-a dorit foarte mult un al doilea pivot cu experienta dar si ca dupa readaptarea la efort va renunta la citeva dintre fostele componente ale echipei.
"Am mai vrut si un pivot, dar deocamdata, incercarile noastre au esuat. In Romania sint foarte putine jucatoare valoroase pe acest post, dar noi inca nu am renuntat la aceasta idee. Cu o zi inainte de primul cantonament vom anunta care sint jucatoarele la care vom renunta", a mai adaugat Alexandrina Soare.

"Am venit la Braila sa fac performanta", a declarat Daniela Braniste

Cea mai titrata jucatoare transferata in aceasta vara, Daniela Braniste, doreste sa faca performanta la Braila. Noul centru al echipei HC Dunarea a evoluat cinci ani la Otelul Galati, perioada in care, sub comanda antrenoarei Alexandrina Soare a disputat si o semifinala de cupa europeana, doi ani s-a numarat printre titularele Rulmentului Brasov, dupa care tot doi ani a evoluat in Italia. La 31 de ani, Daniela Braniste nu si-a spus ultimul cuvint in handbalul de performanta si spera sa poata ajunge cu echipa braileana intr-o faza superioara a cupei Challenge.
"Am foarte multe amintiri placute din perioada in care am lucrat cu Sanda la Galati, stiu ca intotdeauna doreste sa faca performanta cu echipa pe care o conduce si de aceea am acceptat sa vin la Braila.
Chiar daca mai depinde si de sansa, tinind cont de valoarea lotului consider ca HC Dunarea poate ajunge in fazele superioare ale cupei Challenge. Am venit la Braila sa fac performanta si sint convinsa ca vom face fata cu brio si in campionat", a declarat Daniela Braniste.

"Concurenta genereaza performantele", este de parere Ionela Cucu

Celelalte trei jucatoare sint constiente ca vor trebui sa se lupte pentru pentru a deveni titulare si considera benefic faptul ca pe fiecare post sint mai multe jucatoare valoroase.
In virsta de 24 de ani, interul Anca Lipan a fost principala marcatoare a echipei buzoiene in campionatul trecut, pentru care a inscris 154 de goluri. Practica handbalul de 13 ani si are in palmares o medalie de bronz cu echipa de junioare a LPS-ului din Buzau.
"Am ales HC Dunarea deoarece echipa braileana va evolua intr-o cupa europeana si pentru ca sint destul de aproape de casa. Ceea ce imi doresc eu pentru sezonul urmator este o clasare cit mai buna in campionat care sa ne permita si in urmatorul an sa evoluam in competitiile de pe continent", a precizat Anca Lipan, autoare a 73 de goluri pentru Astral in sezonul anterior.
La fel de optimista s-a aratat a fi si extrema dreapta Ionela Cucu: "Sper sa ne intelegem cit mai bine si sa ne indeplinim obiectivul. Nu ma sperie concurenta, deoarece unde nu este concurenta nu sint rezultate bune".
Carmen Pelin a evoluat in toate partidele din retur pentru Astral si este pregatita sa se "dueleze" cu Goldic si Vasile pentru a deveni titulara in poarta echipei brailene.
"Daca imi era frica de concurenta nu alegeam aceasta echipa. Sper sa ne acomodam repede cu atmosfera de la Braila si sa obtinem cit mai multe succese, atit in campionat cit si in cupele europene", a mentionat Carmen Pelin.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii