Mergi la conţinutul principal

Noutăți din boxul brăilean

* CSM Brăila organizează patru competiții naționale în 2022 * prima competiție, Cupa României pentru juniori, are loc în perioada 1-5 iunie * cei mai valoroși seniori ai României vor putea fi urmăriți în sala Polivalentă în octombrie * “Avem sportivi brăileni care se vor angrena în lupta pentru medalii, la toate categoriile de vârstă”, a declarat George Perțea

 

Brăila rămâne și în acest an în centrul atenției când vine vorba despre box. Iar vestea cea mare pentru pasionații nobilei arte din orașul nostru este că în 2022 CSM Brăila organizează patru competiții naționale, prima dintre ele, Cupa României la box pentru juniori, fiind programată în perioada 1-5 iunie. Urmează Campionatul Național rezervat juniorilor, care se va desfășura în perioada 20-28 septembrie. În octombrie, vine marea surpriză pentru că în această lună clubul brăilean va fi gazda celor mai valoroși pugiliști seniori din România. Campionatul Național rezervat seniorilor se va desfășura în Sala Polivalentă, în perioada 4-10 octombrie, iar organizarea va fi una de nivel internațional, spun organizatorii. Tot în octombrie 2022, dar între 18 și 23, Braila va găzdui naționalele cadeților.

La aceste competiții clubul brăilean va fi reprezentat de o serie de pugiliști valoroși care au ca obiectiv titlurile naționale.

La juniori în lupta pentru medalii vor intra Paul Rentz (categ. 48 kg), Daniel Grigorie campionul en titre, care va concura la categoria 52 kg, Midori Chirilă (categ. 57 kg), Petrică Eduard Muset (categ. 70 kg), Ștefan Moise (categ. Plus 80 kg), la tineret George Dan (categ. 80 kg), Dragoș Frangu (categ. 63 kg), iar la seniori Andrei Musteț și Ion Deaconu. 

“Anul trecut, CSM Brăila a organizat șapte competiții naționale, în 2022 avem patru, iar printre acestea Campionatul Național de box rezervat seniorilor. Ne vom strădui, ca de fiecare dată, să organizăm în cele mai mici detalii toate competițiile. Conducerea clubului, și mă refer în primul rând la directorul Anamaria Necoară, este alături de noi. Pentru naționalele de seniori vrem să facem ceva special. Vrem să ne păstrăm blazonul obținut în timp. Ne gândim ca toți sportivii seniori valoroși ai României să poată să-și etaleze talentul pe ringul care va fi montat la Sala Polivalentă. Avem sportivi brăileni care se vor angrena în lupta pentru medalii”, ne-a declarat George Perțea, antrenorul coordonator al secției de box de la CSM Brăila. Perțea este și antrenor coordonator la Centrul Olimpic de la Brăila, secundul său fiind Marian Pița, fost multiplu campion național la toate categoriile de vârstă, câștigător al Centurii de aur, precum și al altor competiții internaționale.

“Este o onoare pentru CSM Brăila ca an de an să găzduim competiții de nivel național. Înseamnă că ne-am onorat întotdeuna îndatoririle privind organizarea și sper ca și în acst an să le ducem la bun sfârșit”, a punctat Anamaria Necoară, directorul CSM Brăila.

 

Sparring cu 150 de sportivi la start

Pugiliștii brăileni se pregătesc asiduu pentru Cupa României la box, rezervată juniorilor. Antrenorul George Perțea a organizat în weekend-ul trecut un sparring la care au participat în jur de 150 de pugiliști, băieți și fete, cadeți și juniori de la Vulturul Tulcea, Farul Constanța, CS Năvodari, Dinu Buzău, CS Focșani, CSM Rm. Sărat, CSM Ploiești. La această competiție pregătitoare au urcat pe ring boxeri de la CSM Brăila și de la celelalte două secții deschise de clubul brăilean la Ianca și la Făurei. Iar arbitru în ring a fost Liviu Pleșa.

“Ne-au interesat în aceeași măsură sportivii care vor urca pe ring la Cupa României de juniori, precum și toți ceilalți boxeri care vor fi înscriși în celelalte competiții naționale. La acest moment putem vorbi despre un mare câștig al nostru, al celor de la CSM Brăila, pentru că la secția de box avem peste 100 de copii care vor să practice acest sport tradițional în Brăila. Pe lângă cei de la Brăila, putem spune că avem talente la Ianca precum și la cea mai nouă secție a clubului nostru, cea de la Făurei”, ne-a mai spus George Perțea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro