Mergi la conţinutul principal

Noutăţi la Cuza Pirates Brăila

baschetbaliştii continuă pregătirile în aer liber, dar pe grupe de vârstă • pe 1 iulie, sportivii vor putea să se antreneze şi în săli pentru a dezvolta calităţile specifice jocului de baschet, cum ar fi aruncarea mingei la coş, finalizarea, driblingul, pasa • abia de la 1 august aceştia vor trece la elemente de tactică colectivă • clubul are şi trei grupe de iniţiere, două de fete, una de băieţi

 

Baschetbaliştii de la Cuza Sport au trecut la un alt nivel de pregătire. După antrenamentele derulate în perioada 1-17 iunie, sportivii au fost împărţiţi pe categorii de vârstă după cum urmează: U18, baschetbaliştii născuţi în anii 2003-2004), U16 (2005-2006), U14 (2007), U13 (2008), minibaschet (2009), babybaschet (2010-2011). Deocamdată, pregătirile au loc tot în aer liber urmând ca de pe 1 iulie sportivii să poată face antrenamente şi în săli, mai precis la Sala Polivalentă sau la sala de sport a Colegiului Naţional “Nicolae Bălcescu”.

“Am împărţit sportivii de la performanţă pe grupe de vârstă. Dar în afară de performanţă avem şi grupe de iniţiere, două sunt de fete, una de gimnaziu cealaltă de liceu şi o grupă, tot de iniţiere, de băieţi. Iar selecţiile rămân deschise. Orice tânăr care doreşte să joace baschet fiind aşteptat să vină la antrenamentele noastre. Pe 1 iulie intrăm în sală unde principala preocupare va fi aceea de a dezvolta calităţile specifice jocului de baschet, cum ar fi aruncarea mingei la coş, finalizarea, driblingul, pasa. Fără însă a trece la elemente de tactică colectivă. Abia de pe 1 august vom trece la pregătirea următorului sezon competiţional. Vor urma cantonamentele, pregătirea fizică specifică la Stadionul Municipal. În paralel se vor antrena şi baschetbaliştii de la grupele de minibaschet şi babybaschet. Acestea vor participa la finalul lunii august - începutul lunii septembrie la Liga de minibaschet. Cuza Pirates va participa cu două echipe de minibaschet şi una de babybaschet”, ne-a declarat Mircea Totolici, preşedintele clubului Cuza Pirates Brăila.

Clubul de baschet brăilean va depune şi în acest an un dosar de finanţare la Consiliul Judeţean, bani care urmează să sprijine echipele acestei grupări sportive în competiţiile naţionale.

“Şi în acest an vom depune un proiect la CJ ca să obţinem un sprijin financiar pentru echipele de performanţă.  Un buget care va fi folosit pentru cantonament, echipament, transport, arbitraj, chirie la Sala Polivalentă, vitaminizare, materiale specifice jocului de baschet. Ne propunem, ca în cazul unei finanţări corespunzătoare să participăm în campionatele naţionale la patru categorii de vârstă, U18, U16, U14, U13”, a mai spus Mircea Totolici.

Antrenamentele sunt coordonate de Liliana Apostol, Antonel Micu, Andrei Ciubotariu, Florin Voiculţ, Mircea Totolici.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro