Mergi la conţinutul principal

Noul secretar al Judeţului, Mioara Duţu: «Voi aplica legea!»

După ce Nicu Filote s-a pensionat, la 1 august, din funcţia de secretar al Judeţului, frâiele unuia dintre cele mai grele departamente din Consiliul Judeţean Brăila au fost preluate de către Mioara Duţu, jurist de formaţie, adoptată de Brăila, de la Galaţi, prin căsătorie, nimeni alta decât fosta directoare a Direcţiei de Administraţie Publică şi Contencios Administrativ (Juridic) din aceeaşi instituţie.
La 39 de ani, Mioara Duţu vine în această funcţie cu o experienţă de consilier juridic la Lieşti- Galaţi, dar şi cu un directorat de peste trei ani în Consiliul Judeţean de la Brăila. Vestea că Mioara Duţu este noul secretar al Judeţului a fost făcută publică de însuşi Viorel Mortu, preşedintele interimar al CJ: "De câteva zile, doamna Duţu este noul secretar. Este jurist la bază, de acum cu domnia sa vom lucra în acest departament".

Interimat de 6 luni, urmează un concurs

Mioara Duţu a fost numită de către ANFP, prin ordin, pentru şase luni, ca interimar. Va urma un concurs la care încă nu ştie dacă va participa sau nu. Cert este că are câteva devize ferme pentru noua activitate: "Nu comentez în privinţa moştenirii primite. Este o activitate complexă, vă pot spune că vom aplica legea şi numai legea. Vom schimba o serie de lucruri în activitate, inclusiv în privinţa organizării şedinţelor, totul în spiritul literei legii", ne-a declarat Mioara Duţu.
Noul secretar a absolvit Facultatea de Drept în cadrul Universităţii Danubius Galaţi şi este master în Drept şi Administraţie Publică. A venit la Brăila la 1 martie 2011, iar din 15 martie 2012 a ocupat, prin concurs, postul de director executiv al Direcţiei de Administraţie Publică şi Contencios Administrativ.
Tot în aceste zile, ANFP a confirmat-o în funcţia de director economic, în locul Alinei Rusu- care a plecat din instituţie din cauza problemelor penale pricinuite de asocierea cu Gheorghe Bunea Stancu-, pe Angelica Vâlcea, un economist cu state vechi în Consiliul Judeţean Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro