Mergi la conţinutul principal

Noul preşedinte al CE va fi desemnat imediat după alegerile europene

"Ar fi mai bine dacă votul irlandez ar avea loc înainte de alegerea noului şef al Comisiei", a declarat Sarkozy. O asemenea decizie ar demonstra respect pentru alegătorii irlandezi, a spus el. "Să aşteptăm ca irlandezii să voteze, înainte să decidem, dacă vrem să fim puţin abili şi să nu ne punem toată lumea în cap", a declarat el potrivit AFP.
Irlanda se va pronunţa din nou, cel mai probabil în octombrie, asupra Tratatului de la Lisabona, pe care l-a respins prin referendum în vara anului trecut. Liderii europeni sunt dornici să obţină aprobarea irlandezilor de această dată, pentru că un vot negativ ar lăsa blocul european cu tratatul actual, pe care mulţi îl consideră depăşit. Majoritatea ţărilor membre au ratificat Tratatul de la Lisabona, Irlanda fiind singura obligată de propria Constituţie să îl supună referendumului.

Sarkozy şi-a reiterat pe de altă parte sprijinul pentru un nou mandat de cinci ani al actualului preşedinte al Comisiei Europene, fostul premier portughez Jose Manuel Barroso, scrie Reuters, în timp ce AFP apreciază că Sarkozy a fost ambiguu asupra acestui punct.

"Îmi place foarte mult de domnul Barroso, mi-a plăcut să lucrez cu el, am încredere în el şi am încredere în Comisie", a spus preşedintele francez potrivit AFP.

Luni, un purtător de cuvânt al lui Barroso, Johannes Laitenberger, a spus că responsabilii UE au "fixat la summitul din decembrie un calendar clar" pentru desemnarea viitorului preşedinte al Executivului european".

El a reamintit că ei au convenit să demareze procesul de desemnare "fără întârziere" după alegerile europene de la începutul lui iunie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro