Mergi la conţinutul principal
Un tânăr în coasta primarului

Noul consilier al lui Dragomir

• are 21 ani, este student la două facultăţi  şi se mândreşte cu faptul că a reuşit în doar doi ani să crească un ONG ce reuneşte astăzi 800 de tineri brăileni • vorbim despre Gabriel Ion, cel care a pus bazele Forumului Tinerilor Brăila • Gabriel face voluntariat de foarte mulţi ani şi în prezent activează în mai multe asociaţii, Federaţia Forumului Tinerilor din România, Liga Studenţilor Universităţii “Ovidius” din Constanţa şi Group European Youth For Change, fiind doar câteva exemple • primul proiect care va fi lansat de Gabriel din noua postură este “Edili pentru o zi”, prin care elevii din Brăila vor avea oportunitatea să se implice în procesul decizional

 

Un tânăr născut în 1998 este noul consilier personal al primarului Marian Dragomir. Este vorba despre Gabriel Florinel Ion, nume de care se leagă Forumul Tinerilor Brăila, Gala de Excelenţă a Comunităţii Brăilene şi multe alte proiecte în care tinerii au fost actorii principali. Începând de marţi, 11 februarie, Gabriel Ion este angajat cu normă întreagă pe un post de consilier debutant şi îl va ajuta pe Dragomir în chestiunile legate de tineret. De punctat că este pentru prima dată când un primar al Brăilei alege un consilier personal din rândul studenţilor, Gabriel urmând să demareze noi proiecte pentru tineri şi să îi ajute să îşi facă vocea auzită în ceea ce priveşte problemele cu care se confruntă. Noul consilier personal al primarului a şi început să pună în practică prima activitate pentru elevi. Este vorba despre proiectul “Edili pentru o zi”, prin care tinerii sunt invitaţi să joace rolul de primar sau de preşedinte de CJ şi să înţeleagă astfel importanţa, rolul şi funcţiile instituţiilor locale şi judeţene şi să se familiarizeze cu procesul decizional.

 

Cine este noul consilier al primarului?

 

Gabriel Florinel Ion este brăilean, are 21 ani şi, aşa cum descrie chiar el, este student la două facultăţi din trei oraşe. Tânărul studiază Teologia la Universitatea “Ovidius” din Constanţa şi Dreptul la Universitatea din Bucureşti, în anul III, iar în prezent este bursier la două facultăţi din cadrul Katholieke Universiteit Leuven din Belgia: Facultatea de Teologie şi Facultatea de Drept.

În ceea ce priveşte experienţa profesională, putem spune că tânărul se implică în proiecte de când se ştie, voluntariatul fiind mereu prezent în viaţa sa. Cum lista organizaţiilor în care a fost membru este una foarte lungă, vom enumera doar câteva în care activează în prezent: prim-vicepreşedinte al Federaţiei Forumului Tinerilor din România, student senator al Universităţii “Ovidius” din Constanţa şi preşedinte al departamentului de Educaţie şi Cercetare Universitară din cadrul Ligii Studenţilor din aceaaşi universitate, preşedinte de organizaţie în cadrul Asociaţiilor Studenţilor Creştini Ortodocşi din România, coordonator naţional al Reţelei Naţionale de Ambasadori ai Dialogului Structurat din România, lucrător de tineret în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, membru reprezentant în Group European Youth For Change şi promotor pentru democraţia europeană în cadrul Biroului de Informare al Parlamentului European în România.

Gabriel s-a făcut remarcat în Brăila prin înfiinţarea ONG-ului Forumului Tinerilor - Brăila, al cărui preşedinte a fost până de curând. Prin Forum acesta a coordonat numeroase proiecte pentru tineri, pe zona culturală, educaţională şi socială şi va continua să rămână o prezenţă activă în cadrul organizaţiei.

“Fac parte din comunitatea tinerilor care renunţă la Brăila spunând aceleaşi cuvinte care mă dor de fiecare dată: «Brăila e moartă, plecăm toţi». «Brăila e needucată şi nu avem ce face în acest oraş». «Brăila e un oraş neprielnic dezvoltării tinerilor». Eu cred în comunitatea noastră de tineri şi de aceea am ales să mă implic, am ales să revin acasă, în ţară, şi să schimb ceva în bine şi să schimb aceste concepţii. Am văzut şi am reuşit să demonstrez alături de tinerii «supereroi» ai Brăilei, aşa cum îmi place să îi numesc, că Brăila merită mai mult”, susţine noul consilier al lui Dragomir.

 

“Îmi doresc ca tinerii să ajungă să se implice în procesul decizional”

 

Acesta a fost motivul care l-a determinat pe Gabriel să accepte postul de consilier personal al primarului, fiind convins că prin noua poziţie pe care o deţine va putea face mult mai multe pentru tinerii brăileni, un prim pas fiind acela de a-i determina să se implice. Pentru că, aşa cum afirmă, nu doar societatea are nevoie de tineri, ci şi tinerii de societate.

“Una dintre convigerile după care mă ghidez mereu este că indiferent de funcţiile pe care le-aş avea, contează asumarea şi aportul pe care îl aduc din acea funcţie. Am acceptat acest post după o perioadă de gândire, dar am luat decizia corectă şi garantez pentru susţinerea administraţiei locale care sprijină tineretul din Brăila şi îmi doresc ca tinerii să ajungă să se implice în procesul decizional pentru a constitui următoarea generaţie de lideri ai comunităţilor din care fac parte”, ne-a declarat acesta.

 

“Edili pentru o zi”

 

Gabriel a începutul noul job marţi, 11 februarie, şi deja şi-a pus la punct proiectele pe care vrea să le desfăşoare până la încheierea primului mandat al primarului Marian Dragomir. Primul program pe care îl va derula este

dedicat tinerilor cu vârste între 14-20 ani, se numeşte “Edili pentru o zi” şi presupune ca timp de o săptămână aceştia să poată participa la procesul decizional din cadrul Primăriei şi Consiliului Judeţean Brăila.

“Tinerii vor avea oportunitatea să înţeleagă importanţa, rolul şi funcţiile instituţiilor locale şi judeţene, familiarizarea cu procesul decizional şi oferirea unei viziuni practice asupra a ceea ce reprezintă în mod real activitatea primarului, a preşedintelui Consiliului Judeţean, şi, desigur a consilierilor locali/judeţeni şi angajaţilor din aceste insituţii. Acest program va avea ca scop final identificarea de către tineri a nevoilor/problemelor din comunitate şi soluţionarea acestora în cadrul unei şedinţe plenare ce va alea loc în ultima zi a evenimentului unde fiecare tânăr va deveni consilier local/judeţean pentru o zi. Programul va avea loc în luna februarie-martie”, ne-a spus Gabriel.

Noul consilier ne-a spus că se vor organiza la nivel local şi conferinţe, cursuri şi ateliere de dezvoltare personală şi profesională pentru tineri, vor fi oportunităţi de internship, concursuri de cultură generală şi activităţi între şcoli şi licee, festival, tabere şi programe pentru tineri.

De altfel, Gabriel lansează o invitaţie către toţi tinerii care vor să îşi facă vocea auzită, mai ales că acum au reprezentantul lor în “coasta” primarului.

“Lansez invitaţia către toţi tinerii din judeţul  Brăila să mă apeleze oricând vor avea nevoie şi să dovedim că doar implicându-ne împreună, noi, tinerii, vom construi un viitor frumos şi un mediu armonios în care ne vom dezvolta personal şi profesional. Mulţumesc tuturor celor care cred că împreună putem face ca tinerii să rămână acasă şi să aducem Brăila acolo unde ne dorim. Tuturor celor care m-au susţinut şi au crezut în mine vă garantez că nu voi dezamăgi!”, spune acesta.

 

Cum motivează Dragomir alegerea noului consilier

 

Contactat de redactorii “Obiectiv”, primarul Marian Dragomir ne-a spus că i-a propus lui Gabriel Ion să accepte această provocare deoarece a văzut în el un tânăr care se implică în activităţile specifice elevilor şi studenţilor, lucrează în echipă şi a dovedit până în prezent capacitatea de organizare a unor evenimente apreciate de tineri. Acesta ne-a precizat că pentru a-l putea angaja consilier personal a transformat un un post de consilier al primarului cu studii superioare într-un post de consilier debutant cu studii medii. În ceea ce priveşte salariul pe care noul consilier îl va câştiga, acesta este de 2.476 lei, brut.

“Discuţiile despre salariul consilierului debutant nu sunt importante deoarece Gabriel Ion nu a venit pentru bani, ci pentru a se implica în ceea ce priveşte activitatea tinerilor prin mai multe programe care se vor derula în parteneriat cu elevii şi studenţii. Acordarea abonamentelor gratuite pentru aceştia, realizarea unei aplicaţii de transport public pentru telefonul mobil, alegerea artiştilor la evenimentele primăriei, modernizarea unor locuri de joacă cu echipamente noi şi suprafaţă de tartan etc. au fost idei puse în practică în urma unor discuţii cu tinerii. Sunt convins că prin colaborarea cu Gabriel Ion putem pune în practică şi alte proiecte interesante”, ne-a spus edilul Brăilei.

De asemenea, primarul şi-a luat angajamentul că dacă va mai câştiga un mandat la cârma Primăriei va crea încă un post de consilier pentru a mai angaja un student, un tânăr ce va fi ales în funcţie de implicarea în proiectele tinerilor, fără a ţine cont de apartenenţa politică.

Trebuie precizat că, în prezent, edilul Marian Dragomir are trei consilieri personali: Gabriel Ion şi Carmelia Bălănică, consilieri cu normă întreagă, şi Jenica Ioan, consilier cu jumătate de normă.

 

Gala de Excelenţă a Comunităţii Brăilene, un eveniment cu un succes neaşteptat

 

Prima ediţie a Galei de Excelenţă a Comunităţii Brăilene, organizată în luna decembrie a anului trecut de către Forumul Tinerilor Brăila, s-a dovedit a fi o iniţiativă demnă de toată lauda, evenimentul reuşind să adune la un loc şi să premieze proiectele, activităţile şi persoanele care au adus un impact pozitiv în comunitate. Organizarea Galei a fost un “maraton”, iar Gabriel Ion nu s-a lăsat până când totul nu a ieşit ca la carte. Privită cu scepticism la început de către mulţi, acesta şi voluntarii de la Forum au reuşit să le arate tuturor că în Brăila se întâmplă şi lucruri frumoase. Atunci a fost momentul în care redactorii “Obiectiv” l-au cunoscut cu adevărat pe cel care între timp a devenit consilier personal al primarului Dragomir iar ziarul a sprijinit evenimentul, mai ales că totul a fost gândit pentru a le mulţumi celor care zi de zi încearcă să aducă “o pată de culoare” oraşului. Totodată Asociaţia “Pentru Adevăr” a sprijinit financiar evenimentul, mai ales că pe ultima sută de metri frumoşii tineri mai aveau nevoie de o sumă pentru care nu se merita să “cerşească” pe la uşile unora care ştiu doar adunarea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro