Noul Cod Fiscal, ultra-liberal | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Noul Cod Fiscal, ultra-liberal

Urmează o perioadă favorabilă afacerilor şi mediului privat, a anunţat Cătălin Beciu, secretar de stat în Ministerul Energiei, IMM şi Mediului de Afaceri, prezent ieri, la Brăila, la invitaţia Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură (CCIA) Brăila, în parteneriat cu Primăria Brăila, în cadrul unei discuţii cu exponenţii antreprenoriatului local pe tema prevederilor noului Cod Fiscal. Oficialul s-a arătat optimist în ce priveşte efectele implementării în varianta supusă dezbaterii publice a proiectului de cod, subliniind că, în opinia sa, este pentru prima dată din 1990 încoace când se schimbă raportul de forţe între Fisc şi mediul de afaceri, favorabil acestuia din urmă. "Noul Cod fiscal este cel mai bun până în prezent, antreprenorii sunt de acord cu aceasta şi conţine mai multe aspecte ce vor duce la revigorarea economiei României, un exemplu la îndemână fiind reducerea TVA la 20%, dar şi principiul potrivit căruia, atunci când există o ambiguitate în legislaţia fiscală, antreprenorului i se datoarează interpretarea cea mai favorabilă. Există un echilibru fragil între stat şi antreprenori, pe care noul Cod fiscal îl va reglementa. Controalele fiscale abuzive vor lua sfârşit. În legătură cu rolul Biroului de asistenţă a contribuabilului din cadrul ANAF (Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - n.r.) şi structurile descentralizate, prin noul Cod fiscal va creşte rolul acestuia în asigurarea asistenţei juridice şi de specialitate. Toate răspunsurile prin biroul de asistenţă trebuie să fie răspunsuri asumate şi opozabile terţilor", a spus Beciu. De asemenea, a lansat invitaţia ca antreprenorii care întâmpină probleme în relaţia cu Ministerul de finanţe şi ANAF să i se adreseze direct sau prin intermediul Camerei de Comerţ, cu promisiunea că se va ocupa personal de soluţionarea speţelor astfel semnalate.
La rândul său, preşedintele Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură CCIA Brăila, Ştefan Fusea, prezent la întâlnirea de ieri, a explicat că este binevenită o dezbatere publică a noului Cod fiscal şi a punctat că organizaţia pe care o reprezintă îi va înainta oficialului o listă cu principalele probleme în privinţa cărora se aşteaptă soluţii prin noul Cod: "Propunem, printre altele, modificarea legislaţiei achiziţiilor publice, în sensul că, de exemplu, criteriul preţul cel mai mic să fie înlocuit cu cea mai bună ofertă din punct de vedere tehnico-economic, dar şi să se solicite în mod expres experienţă similară, bonitatea firmei, dotări tehnice, personal specializat".
În replică, oficialul a explicat că o parte din aceste cerinţe sunt deja incluse în proiectul de cod aflat în dezbatere publică.
Reamintim că, la acest moment, pe pagina web a Ministerului finanţelor Publice este disponibil pentru studiere şi dezbatere publică proiectul privind noul Cod Fiscal, cu aplicabilitate din ianuarie anul viitor.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro