Mergi la conţinutul principal

Noul CLM Brăila: Aleşii şi-au luat în primire mandatele

• primarul Marian Dragomir şi-a depus, ieri, jurământul de credinţă şi şi-a început, oficial, mandatul pentru următorii patru ani • evenimentul s-a produs în cadrul şedinţei de constituire a noului Consiliu Local Municipal, în Sala Mare a Palatului Administrativ • rând pe rând, 22 din cei 27 de aleşi şi-au preluat fotoliile de consilieri, în prezenţa subprefectului Vasilica Vîlcu • Consiliul va fi completat curând de către ceilalţi cinci membri, care, din varii motive, nu au putut fi prezenţi la ceremonia de ieri • potrivit primarului Marian Dragomir, cele două poziţii de viceprimar le vor reveni şi în acest mandat Doiniţei Ciocan şi lui Alexandru Jantea

 

Consiliul Local Municipal Brăila a fost constituit, ieri, ca urmare a rezultatului Alegerilor Locale din 27 septembrie iar primarul Marian Dragomir şi-a început, oficial, noul mandat. Ca urmare a votului brăilenilor, noul CLM are 27 de membri: 18 PSD, 7 - PNL, respectiv 2 - PMP. Pe modelul şedinţei de constituire a CJ Brăila şi de această dată, ceremonia de investire a avut loc în Sala Mare a Palatului Administrativ, la ora 10:00, cu respectarea normelor de combatere a răspândirii noului coronavirus. Astfel, toţi aleşii şi invitaţii au purtat mască pe durata evenimentului, excepţie făcând câteva secunde, când consilierii au permis să fie fotografiaţi de jurnaliştii prezenţi în sală, imediat după depunerea jurământului. Şedinţa a fost condusă de suprefectul Vasilica Vîlcu, însă trebuie precizat că subprefectul cu atribuţii de prefect, Simona Drăghincescu, nu a luat parte la eveniment. De altfel, aşa cum a specificat subprefectul Vîlcu, Judecătoria Brăila a validat doar 24 de mandate din totalul de 27, până la acest moment, iar la şedinţa de ieri au participat doar 22 dintre noii consilieri, doi  fiind absenţi iar mandatele celorlalţi trei încă nevalidate. De altfel, aşa cum spune regula, şedinţa solemnă a fost prezidată de cel mai în vârstă dintre consilierii municipali, în cazul de faţă PSD-istul Marian Neta, asistat de doi dintre consilierii cei mai tineri: social-democratul Marius Caranica şi liberalul Adrian Tabarac. Astfel, în ordine alfabetică, fiecare consilier şi-a depus jurământul de credinţă şi şi-a luat în primire mandatul.

 

Doar 22 de consilieri din 27 şi-au preluat mandatele

Numai 16 consilieri municipali PSD Brăila din 18 şi-au depus, ieri, jurămintele şi şi-au preluat mandatele deocamdată. Este vorba despre: Loredana-Virginia Badiu, Silvia Bobi, George-Marius Caranica, Doiniţa Ciocan, Vasile Cupcic, Florin Dumitru, Mihai-Adrian Goanţă, Petru Gojan, Alexandru-Crican Jantea, Cornelia Neacşu, Marian Neta, Valentin Pătârlăgeanu, Răzvan Popescu, Daniel Tudose, Andrei Dan Vărzaru şi Cristiana Voineag. Deşi primise ok-ul de la Judecătorie, liderul municipalei PSD, Sorin-Eugen Boşneag a absentat, ieri. De asemenea, primarul Marian Dragomir a ocupat poziţia 1 pe lista PSD, loc ce va fi revendicat cel mai probabil de Florin Coman (economist) - ocupantul poziţiei 20. Concret, următorul la rând era IT-istul Ştefan-Cătălin Aramă, însă potrivit primarului Marian Dragomir, acesta a decis să se retragă deoarece job-ul pe care l-a obţinut recent nu i-ar mai permite să deruleze şi activitatea de consilier municipal în condiţii optime. De altfel, edilul-şef ne-a mai informat că într-o şedinţă viitoare vor fi aleşi şi viceprimarii. Propunerile sale îi vizează în continuare pe Doiniţa Ciocan şi Alexandru Jantea, cei care au ocupat aceelaşi poziţii şi în mandatul precendent.

De la PNL Brăila doar cinci consilieri din şapte şi-au depus jurământul: Cătălin Canciu, Laurenţiu Coman, Ionel Enuţă, Florin Gheorghiţă şi Adrian Tabarac. Şi aici, pe prima poziţie se afla preşedintele interimar al PNL, Cătălin Boboc, însă acesta a renunţat la fotoliul din CLM. De asemenea, deşi mandatul său a fost validat de Judecătoria Brăila, Sorin Ioniţă nu a participat la şedinţa de ieri. În timpul campaniei electorale liberalul a a avut un conflict pe reţelele de socializare în care nu a folosit un limbaj deloc potrivit în relaţia cu brăilenii, astfel că la vremea respectivă, conducerea PNL a anunţat că Ioniţă va renunţa la mandat. Contactat de redactorii ”Obiectiv - Vocea Brăilei” pe acest subiect, Boboc a precizat că a asistat la discuţiile din partid de la vremea respectivă şi a punctat că este de părere că Ioniţă se va ţine de cuvânt. Interesant este că, pe lista PNL Brăila, următoarea poziţie îi revine lui Sorin Gălbinaş (tehnician veterinar, antreprenor), însă întrebat dacă acesta va intra în CLM, Boboc a cam ridicat din umeri.

În mod normal, lista va curge aşa cum a fost ea. Sunt situaţii punctuale. Dar am văzut cu toţii, am citit declaraţii de la unii colegi «că nu se mai regăsesc». Nu ştiu. Poate că urmează pe listă, dar dacă a declarat asta, poate că nu doreşte să mai fie în CLM. Nu vreau să vorbesc în numele unor colegi până când nu vom avea o discuţie clară”, a declarat Boboc.

Cert este că pe poziţia 9 se află Mihai Pascale (geograf, profesor), preşedintele TNL Brăila, care ar putea intra în CLM Brăila, dacă într-adevăr Sorin Ioniţă se va retrage. Pe 10, urmează Alexandru Drogeanu (pensionar - instructor auto).

De la PMP Brăila, doar Daniela-Elena Rădulescu şi-a depus ieri jurământul. Potrivit preşedintelui PMP Brăila, Viorel Botea, următorul fotoliu de consilier municipal al popularilor va fi revendicat de Sarfolean Coman, în timp ce Geanina Broască va merge pe fotoliul pe care popularii îl mai au de ocupat în CJ.

 

Start în noul mandat de primar al Municipiului Brăila pentru Dragomir

După depunerea jurământului de către cei 22 de consilieri prezenţi, a venit rândul primarului Municipiului Brăila, Marian Dragomir să facă acelaşi lucru şi să îşi ia în primire, oficial, mandatul pentru următorii patru ani. Preşedintele de şedinţă, Marian Neta, a dat citire hotărârii Judecătoriei Brăila prin care a fost validat mandatul de primar al PSD-istului, cu precizarea că aceasta a devenit executorie şi definitivă la 19.10.2020, prin neapelare.

După depunerea jurământului, Dragomir a intrat de drept în exercitarea mandatului, iar onoarea de a-i înmâna însemnul primarului - eşarfa tricolor - i-a revenit secretarului general al Municipiului, Ion Drăgan. Înainte de a adresa câteva cuvinte auditoriului, după preluarea mandatului, primarul a oferit din partea CLM şi a Primăriei Brăila buchete de flori subprefectului Vasilica Vîlcu, precum şi tuturor doamnelor proaspăt devenite consilieri municipali.

”Doamnă subprefect, domnule preşedinte al Consiliului Judeţean, domnilor parlamentari, doamnelor şi domnilor consilieri şi invitaţi, vreau să mulţumim în primul rând brăilenilor, care ne-au acordat încrederea lor prin votul de la Alegerile Locale. Să îi asigurăm că acest jurământ va fi pus în practică şi că vom face tot ceea ce stă în puterea şi priceperea noastră pentru binele locuitorilor Municipiului Brăila. Vreau să îi asigurăm pe toţi brăilenii, chiar şi pe cei care nu ne-au votat, că interesul lor va fi pe primul plan. Iar lucrurile pe care le-am început în primul mandat, le vom continua în al doilea mandat. În mod cert, va fi obligaţia noastră ca în aceşti patru ani de zile să venim şi cu alte proiecte, mult mai inovative pentru Municipiul Brăila. Vă mulţumesc mult!”, a declarat Dragomir.

La şedinţa solemnă a participat şi preşedintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac, fostul primar Aurel Simionescu, şeful PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, precum şi cei doi deputaţi ai social-democraţilor: Nicu Niţă şi Florin Mircea. Potrivit primarului Marian Dragomir, invitaţii au fost transmise către toţi parlamentarii brăileni în funcţie, însă aceştia au ales să participe sau nu, în funcţie de program. Directorii de instituţii nu au fost invitaţi pentru evitarea supraaglomerării sălii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro