Mergi la conţinutul principal

Noua secţie de Anestezie-Terapie Intensivă de la Judeţean este funcţională

• la începutul acestei săptămâni, a fost dată în folosinţă noua secţie de Anestezie-Terapie Intensivă, inaugurată la jumătatea lunii în curs • managerul spitalului susţine că toată lumea e mulţumită de noul spaţiu: şi medicii, şi pacienţii • în Terapia veche, va fi mutată secţia Chirurgie plastică de la corpul B (fostul Spital 3)

 

Schimbări la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila. Noua secţie de Anestezie-Terapie Intensivă a fost dată în folosinţă de luni, 25 septembrie. În locul în care a funcţionat Terapia până zilele trecute, va fi mutată secţia Chirurgie plastică, în prezent aceasta aflându-se în corpul B al spitalului (fostul Spital 3, aşa cum este cunoscut brăilenilor).

Potrivit managerului SJU, dr. Delia Râşnoveanu, atât medicii, cât şi pacienţii şi aparţinătorii sunt mulţumiţi de condiţiile din noua clădire. Dacă vechea Terapie avea 25 paturi, cea nouă are 30, însă diferenţa de cinci paturi nu poate fi folosită până nu este obţinută modificarea de structură. “Pe 25 septembrie, adică luni după amiază, au fost mutaţi pacienţii din Terapia veche în Terapia nouă. Sunt 25 de paturi, conform structurii, plus cinci paturi de rezervă, dacă apare ceva deosebit să le avem acolo, până obţinem modificarea de structură. N-a fost greu să mutăm pacienţii, a durat mai mult pregătirea spaţiului, pregătirea aparatelor, a mobilierului, activitatea propriu-zisă şi, practic, pacienţii au fost ultimii care au fost mutaţi când totul a fost gata. Toată lumea e mulţumită: şi medicii, şi personalul, şi pacienţii, şi aparţinătorii. Din ce am aflat până acum, sunt foarte mulţumiţi de condiţii. Toate aparatele sunt în regulă, funcţionează. Ieri erau toate cele 25 de paturi ocupate”, ne-a declarat dr. Râşnoveanu, şefa SJU Brăila.

La ATI, sunt patru medici în prezent: dr. Mihai Soare – medic şef la Terapie I cu delegare, dr. Nina Ceaichişciuc, dr. Olga Popescu şi dr. Aurel Plotogea. Aşa cum am mai scris în ediţiile anterioare ale cotidianului, există deficit de medici anestezişti. Deşi au fost scoase trei posturi la concurs, la sfârşitul lunii august, nu s-a înscris nicio persoană.

 

Chirurgia plastică, de luni în corpul A

La nivelul Spitalului Judeţean, se mai pregăteşte o schimbare: aducerea secţiei Chirurgie plastică din corpul B (fostul Spital 3) în corpul A. În prezent, se face igienizarea încăperilor unde a funcţionat Terapia veche, ca până în weekend să fie deja amenajat locul pentru mutarea propriu-zisă a secţiei. “Acum văruim şi facem igienizarea în spaţiul unde a fost Terapia veche şi, până la sfârşitul săptămânii, mutăm Chirurgia plastică din corpul B în corpul A, în acel spaţiu. Chirurgia plastică va funcţiona în corpul A, de luni”, a mai precizat managerul SJU Brăila.

Doctorii care-şi vor desfăşura activitatea în secţia Chirurgie plastică rămân aceiaşi: dr. Cristina Stănescu, dr. Carmen Gheorghiţă şi dr. Ştefan Popa.

Spaţiul din corpul B, în care funcţionează secţia acum, va fi igienizat şi păstrat gol, până când vor fi făcute alte schimbări în spital.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro