Noua Poliţie Rurală începe să devină eficientă | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Noua Poliţie Rurală începe să devină eficientă

* în noua formulă, prin comune se patrulează 24/24h

La două luni de la implementarea noii structuri a Poliţiei Rurale, aceasta începe să îşi dovedească eficienţa. Deşi este încă prematur pentru o analiză pertinentă pe această temă, rezultatele înregistrate în aceste două luni dau posibilitatea conducerii IPJ Brăila să afirme că noul sistem este unul mult mai apropiat de cetăţeni decât cel vechi. Aşa cum a explicat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Prefectura Brăila, adjunctul şefului IPJ Brăila, scms. Valentin Condruz, odată cu implementarea noului concept de Poliţie Rurală s-a dat posibilitatea patrulării non- stop prin comune, lucru care înainte nu se întâmpla.
"Noua Poliţie Rurală este mai eficientă, în sensul că acum există în permanenţă patrule pe raza de competenţă a secţiilor înfiinţate în acest sens. Patrulele sunt constituite din 2 poliţişti, care sunt capabili să intervină oricând sunt solicitaţi. Înainte erau 2 - 3 poliţişti la câte un post şi nu exista posibilitatea constituirii în permanenţă a unei patrule funcţionale. Legat de numărul de evenimente reclamate, în ultimele două luni, adică de la implementarea acestui nou sistem, am constatat că numărul acestora este aproximativ acelaşi, iar în unele cazuri chiar mai mic decât cel al evenimentelor semnalate în perioada anterioară datei de 1 septembrie", a explicat scms. Condruz. Acesta a mai adăugat că noua structură a Poliţiei Rurale prevede ca la toate posturile de poliţie să existe de la ora 08.00 la ora 16.00 un poliţist, în principiu fostul şef de post care acum nu mai are funcţie de comandă, ci de execuţie, în rest, în zona arondată unei secţii de poliţie existând în permanenţă patrule.
"În cazul unei secţii de poliţie, posturile de poliţie aşa cum erau ele, nu au mai fost menţinute în organizarea anterioară, adică şef de post şi adjunct/adjuncţi şef de post. Ele există ca şi structură, dar acum acolo, în schimbul I este un singur poliţist, iar ceilalţi poliţişti au intrat în componenţa secţiei care e coordonată de un ofiţer. Ei desfăşoară activităţi de patrulare şi cercetare penală pentru soluţionarea dosarelor penale înregistrate pe raza lor de competenţă. Important e faptul că patrularea se desfăşoară non stop, împreună cu efective din cadrul Jandarmeriei sau Poliţiei de Frontieră, acolo unde este posibil", a mai adăugat scms. Condruz. Acesta a precizat că intervenţia se face în toate cazurile semnalate prin 112, dar şi la cele urgente sesizate la post, pentru cele în care intervenţia poliţiştilor nu este urgentă aplicându-se procedura obişnuită, adică depunerea unei reclamaţii la Postul de poliţie sau la secţie.
În acest moment, în judeţul Brăila există 5 secţii de Poliţie Rurală, organizate în felul următor: Secţia 1 de Poliţie Rurală Brăila - care are arondate comunele Cazasu, Gemenele, Râmnicelu, Romanu, Salcia Tudor, Vădeni, Siliştea şi Scorţaru Nou; Secţia 2 de Poliţie Rurală Chiscani cu comunele Frecăţei, Măraşu, Gropeni, Movila Miresii, Unirea, Traian, Tudor Vladimirescu, Tichileşti; Secţia 3 de Poliţie Rurală Surdila Găiseanca - Cireşu, Vişani, Galbenu, Jirlău, Surdila Greci, Ulmu, Dudeşti; Secţia 4 de Poliţie Rurală Ianca - Bordei Verde, Şuţeşti, Mircea Vodă, Racoviţa, Gradiştea; Secţia 5 de Poliţie Rurală Viziru - Zăvoaia, Berteşti, Ciocile, Roşiori, Stăncuţa, Tufeşti, Victoria şi Bărăganu.
Scms. Condruz a mai adăugat că singurele comune în care Poliţia Rurală funcţionează după vechea organizare, adică cu şef de post şi adjuncţi, sunt Frecăţei şi Măraşu, din cauza poziţiei lor, ele fiind greu accesibile pentru patrulele constituite în noua formulă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro